DEPREMZEDE VATANDAŞLARA PSİKO-SOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen yıkıcı depremin ardından deprem bölgesinden Muğla'ya gelen depremzedelere Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde psikososyal destek sağlanmaya devam ediyor....

DEPREMZEDE VATANDAŞLARA PSİKO-SOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen yıkıcı depremin ardından deprem bölgesinden Muğla'ya gelen depremzedelere Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde psikososyal destek sağlanmaya devam ediyor. Bu kapsamda şu ana kadar 13 bin 851 depremzede ile görüşme sağlandı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen depremin ardından deprem bölgesinden Muğla'ya gelen depremzedeler İl ve ilçelerdeki yurtlara, kamu kurumlarının misafirhanelerine ve çeşitli ikametlere yerleştirildi.

Depremzede vatandaşlara Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde çocuk, genç engelli, yaşlı ve kadınlar olmak üzere tüm depremzedelere psikososyal destek sağlanıyor. Uzman ekipler tarafından ziyaretlerde psikolojik ilk yardım başta olmak üzere vatandaşların ihtiyaç tesbitleri de yapılıyor.

Yaraların en hızlı sarılması için tüm ilçelerde psikososyal destek ekiplerinin vatandaşlarla birebir görüşmeler yaptığını ifade eden İl Müdürü Osman Toprakçı, bu kapsamda şu ana kadar 13 bin 851 kişiyle görüşme sağlandığını, ihtiyaç tesbitinin yanında erken dönem psikososyal destek müdahalesi yapıldığını belirti.

Bu haber toplam 192 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.