DAĞCILAR BU KEZ KARLIK DAĞINA TIRMANDI

MUSTAFA AKTAŞBugüne kadar ülkenin en yüksek dağlarına tırmanan Muğlalı dağcılar, bu defa Muğla’nın en yüksek ikinci dağı olan 1858 rakımlı Muğla karlığı olarak da bilinen Karlık dağına yürüyüş gerçekleştirdi.Yatağanlı...

DAĞCILAR BU KEZ KARLIK DAĞINA TIRMANDI

MUSTAFA AKTAŞ

Bugüne kadar ülkenin en yüksek dağlarına tırmanan Muğlalı dağcılar, bu defa Muğla’nın en yüksek ikinci dağı olan 1858 rakımlı Muğla karlığı olarak da bilinen Karlık dağına yürüyüş gerçekleştirdi.

Yatağanlı dağcı ASFAD Dağcılık Kulübü üyesi Coşkun Aktaş, “Farklı kulüplerden dört arkadaş benim rehberliğimde Muğla’nın en yüksek ikinci dağı olan 1858 rakımlı Muğla karlığı olarak da bilinen Karlık dağına yürüyüş yaptık. Bana iştirak eden, Muğla’dan Nursel Ömez, Hüseyin Koca ve Orkun Koca’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kendisinin aslen Kavaklıdere’nin Salkım Mahallesi’nden olduğunu ve 36 yıldır Yatağan’da esnaflık yaptığını dile getiren Coşkun Aktaş, “Küçüklüğümden beri en büyük sevdam doğa tutkusudur. Dağcılık faaliyetinde bulunan arkadaşlarımla bugüne kadar, Babadağ, Honaz, Erciyes, Göktepe, Bencik dağı, gibi yöremizde ve Anadolu’da bulunan dağların birçoğuna tırmandım. Yöredeki tüm dağcılık kulüplerinden arkadaşlarım var bazen çoklu olarak bazen birkaç arkadaşla her hafta bir doğa gezisi yapıyoruz. Bu sosyal faaliyetlere herkese tavsiye ediyoruz. Ancak dağa çıkmak tam düzenli donanım gerektirir. Özellikle kar olan dağlara çıkmak isteyenler mutlaka bir dağcılık kulübünden ne gibi ekipmanlar gerektiğini öğrenmeli ve tecrübeli kişilerle yola çıkmalıdır. Dağ, yaşam demek, temiz hava demek, sağlık demektir. Doğamızı korumak, sevmek bir insanlık görevi” diye konuştu.

Bu haber toplam 234 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.