CHP YATAĞAN KADIN KOLLARI’NDAN 8 MART AÇIKLAMASI

MUSTAFA AKTAŞ 8 Mart Dünya Emekli Kadınlar Günü dolaysıyla CHP Yatağan İlçe Başkanlığında, Kadın Kolları Başkanı Ulviye Kızıldağ tarafından basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, depremde hayatını kaybedenler...

CHP YATAĞAN KADIN KOLLARI’NDAN 8 MART AÇIKLAMASI

MUSTAFA AKTAŞ

 8 Mart Dünya Emekli Kadınlar Günü dolaysıyla CHP Yatağan İlçe Başkanlığında, Kadın Kolları Başkanı Ulviye Kızıldağ tarafından basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, depremde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

CHP Yatağan İlçe Başkanlığında, İlçe Başkanı Mehmet Kemiksiz, İlçe yöneticileri ve partililerin katılımıyla CHP Kadın Kolları Başkanı Ulviye Kızıldağ tarafından açıklaması yapıldı.

Kızıldağ, “Her kadın emekçidir. Hatırlayalım: takvimler 8 Mart 1857’yi gösterdiğinde New York’ta 40 bin dokuma işçisi kadın eşit işe eşit ücret ve insanca çalışma koşulları talebiyle grev başlattı. İşverenin işçileri fabrikaya kilitlemesinin ardından çıkan yangında, 129 kız kardeşimiz hayatını kaybetti. Bu ölümler bir son değil, başlangıç oldu. Kadınların haklı direnişi tarihe geçti. Bu mücadele asla unutulmadı. 1910 yılında, 8 Mart tarihi, yangında yaşamını yitiren işçi kadınların anısına, “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olarak ilan edildi.  Bugün, insan onuruna yakışır bir yaşam mücadelesi verirken yitirdiğimiz bu kız kardeşlerimizi anma günüdür. Bu sene 8 Mart’ta içimizde hem bir burukluk hem de büyük bir umut var. Üzgünüz çünkü “sesimi duyan var mı?” diye seslenirken enkaz altında yaşamını kaybeden canların yüreğimizde acısı var. Umutluyuz çünkü beceriksiz ve liyakatsiz kadrolar tarafından yönetilen ülkemizin kaderini değiştirecek olan örgütlü gücümüz ve kararlılığımız var. Gücümüze güç katan Millet İttifakımız var. Yol arkadaşı olmaktan onur duyduğumuz Genel Başkanımız ve 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu var” diyerek uzun bir konuşma yaptı.

Bu haber toplam 198 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.