ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 108. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıl dönümünde Muğla’da anma programları düzenlendi.18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıl dönümü dolayısıyla Muğla’da çeşitli anma...

ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 108. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıl dönümünde Muğla’da anma programları düzenlendi.

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıl dönümü dolayısıyla Muğla’da çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi.

Şehitlik anıtına çelenk sunma töreni ile başlayan programa Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Muğla milletvekilleri, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Taşkesen, protokol üyeleri, bazı siyasi parti ve STK Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Şehitler için saygı atışı yapılmasının ardından Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Taşkesen günün anlam ve önemine yönelik, “Bugün adını tarihe altın harflerle yazdıran 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yılı kutlamak için toplanmış bulunmaktayız. Bu günlerde tüm ülkeyi sarmış bulunan depremlerle nedeniyle etkinliklerimiz buruk yapıyoruz ancak her ne olursa olsun bu müstesna günde Çanakkale’nin neden geçilmez olduğunu ifade etmek isterim. Çanakkale ruhu utançla yaşam yerine onurla ölmeyi tercih edenlerin savaşı olmuştur. Çanakkale Savaşı maneviyatın maddiyatı yendiği, güçlü orduların yoklukla mücadele edenler karşısında aciz kaldığı 276 kilogram top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı’ların ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum şuuruyla vatan toprağı için çarpışmış kahramanların destanlarıdır. Çanakkale ruhu türkülere konu olmuş on beşli gençlerin öğretmenlerin, İstiklal’e aşık olanların ölüme koşarak gittikleri ruhun adıdır. Çanakkale ruhu Ata’mızın kendi deyimiyle, 5 dakika sonra şehit düşeceğini bile bile atacak tek mermisi kalmamış iken süngüsünü takıp siperde bekleyen Mehmetçik ve onun komutanının dünyanın en büyük üslerinin dize getirmeyi sağlayan ruhtur” ifadelerine yer verdi.

Başkan Taşkesen’in konuşmasının ardından Muğla Valisi Orhan Tavlı, Anıt Şeref Defterini imzaladı.

Ardından eski ve yeni mezarlıklardaki Şehitlik ziyaret edildi. Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı tarafından yapılan duanın ardından anma programı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu’nda devam etti.

“ÇANAKKALE RUHUMUZDA VAR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile Başlayan anma programı Menteşe TOBB Fen Lisesi Okul Müdürü Mustafa Akgün tarafından günün anlam ve önemine binaen konuşma yaptı.

Menteşe ilçesi ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllerini Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından aldı.

Menteşe TOBB Fen Lisesi tarafından hazırlanan “Çanakkale ruhumuzda var” programı sunumunun ardından, Ali Rıza Hakses Camii’nde öğle namazına müteakip mevlid-i şerif programı düzenlenerek, Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce şehitler için lokma döküldü.

Bu haber toplam 1240 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.