BAŞKAN TOKSÖZ: “STRATONİKEİA VE LAGİNA’DA ÇOĞU KADIN 150 KİŞİ İŞ BAŞI YAPACAK”

Muğla’nın Yatağan ilçesinde bulunan Stratonikeia ve Lagina Antik Kenti’nde kazı çalışmaları devam ederken, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, kazı başkanlığı işbirliğinde çoğu kadın olmak üzere 150 kişinin...

BAŞKAN TOKSÖZ:  “STRATONİKEİA VE LAGİNA’DA ÇOĞU KADIN 150 KİŞİ İŞ BAŞI YAPACAK”

Muğla’nın Yatağan ilçesinde bulunan Stratonikeia ve Lagina Antik Kenti’nde kazı çalışmaları devam ederken, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, kazı başkanlığı işbirliğinde çoğu kadın olmak üzere 150 kişinin iş başı yapacağını söyledi.

MUSTAFA AKTAŞ

Muğla’nın Yatağan ilçesinde bulunan, dünyanın en büyük mermer antik kenti olmanın yanı sıra Gladyatörler ve Aşk Kenti olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kentinde ve Lagina Antik Kenti’nde kazı ve yüzey temizlik çalışmaları sürüyor.

Helenistik dönemden Cumhuriyet dönemine kadar tüm medeniyetleri içinde barındıran Stratonikeia aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası geçici listesinde yer alıyor. Stratonikeia aynı zamanda doğal güzelliği ile de dikkat çekerken Lagina Antik Kentte dini merkez olarak önem arz ediyor.

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, kazı başkanlığı işbirliğinde çoğu kadın olmak üzere 150 kişinin iş başı yapacağını söyledi.

Başkan Toksöz, “Stratonikeia Antik Kentinde ve Lagina’da kazı, yenileme ve yüzey temizlik çalışmaları sürüyor. Geçen yıl burada yine çoğu kadın 80 kişi istihdam edilmişti. Bu yılda 9 ay çalışmak üzere Muğla Valiliği Yatağan Belediyesi ve Kazı Başkanlığı iş birliği ile çoğu kadın 150 kişi yakında iş başı yaparak çalışmaya başlayacak. Ben çalışanlara hayırlı oldun diyor, Muğla Valiliğimize Kazı Başkanlığına teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 1116 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.