ALTIN TIRMANIŞTA!

Geçtiğimiz günlerde ABD Merkez Bankası’nın (FED), faizi 25 baz puan daha artırarak yüzde 4,75-5,00 aralığına yükseltmesi ve Türkiye’deki faiz oranının sabit tutulmasıyla birlikte altın fiyatları yükselişe geçti. Amerika’daki...

ALTIN TIRMANIŞTA!

Geçtiğimiz günlerde ABD Merkez Bankası’nın (FED), faizi 25 baz puan daha artırarak yüzde 4,75-5,00 aralığına yükseltmesi ve Türkiye’deki faiz oranının sabit tutulmasıyla birlikte altın fiyatları yükselişe geçti. Amerika’daki bankaların batması sebebiyle yaklaşık 1 haftadır altın fiyatlarının yükselişte olduğunu söyleyen Soykan Kuyumculuk işletme sahibi Semih Soykan, ilerleyen günlerde fiyatların daha da yükselebileceğini söyledi.

SİNEM KARAKAYA

ABD Merkez Bankası (FED), tüm dünyanın merakla beklediği faiz kararını geçtiğimiz günlerde açıklamış, doların patronu, federal fonlama faizini 25 baz puan artışla yüzde 4,75-5,00 aralığına yükseltmişti.

Bununla birlikte Türkiye’deki faiz oranının sabit tutulması da atın fiyatlarını yükselişe geçirdi.

Buna göre, gram altın bin 245 TL, çeyrek altın 2 bin 40 TL, Ata lira 8 bin 350 TL’den satışa sunuluyor.

Yaklaşık 1 haftadır altın fiyatlarının yükselişte olduğunu söyleyen Soykan Kuyumculuk işletme sahibi Semih Soykan, ilerleyen günlerde fiyatların daha da yükselebileceğini söyledi.

Soykan, “Amerika’daki bazı bankaların batması sebebiyle Türkiye’de ons’un yükselmesinden kaynaklı altın fiyatları arttı. Altın fiyatları önümüzdeki günler de daha da yükseleceğini tahmin ediyoruz. Dolar yükselirse altın fiyatı daha da yükselir. Bu yükselişin sebebi ons’un yüksek olmasından dolayı. Ons’la birlikte dolar da yükselirse, altın fiyatları daha da yükselir. Seçim olması, Amerika’da bankanın batması ve FED bankasının faiz arttırması en büyük etkenlerden. Normal şartlarda, Amerika faizi arttırdığında doların yükselmesi altının düşmesi gerekirdi. Bu sefer tam tersi oldu altın yükseldi. TOKİ’ye başvuru yapanlar ödeme yapmak için altın bozduran çok fazla kişi var. Ev almak isteyen depremzedeler altın bozduruyor. Arz talep birbirini şuan da dengeliyor” diye konuştu.

Bu haber toplam 1142 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.