AKALP: “DEPREM DOLAYSIYLA ÜLKE GENELİNDE AV YASAKLANDI”

MUSTAFA AKTAŞ-Yatağan Avcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Ali Akalp, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde hasara neden olan deprem nedeniyle kara avcılığının Türkiye genelinde ikinci bir duyuruya kadar yasaklandığını...

AKALP: “DEPREM DOLAYSIYLA ÜLKE GENELİNDE AV YASAKLANDI”

MUSTAFA AKTAŞ-

Yatağan Avcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Ali Akalp, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde hasara neden olan deprem nedeniyle kara avcılığının Türkiye genelinde ikinci bir duyuruya kadar yasaklandığını duyurdu.

Yatağan Avcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Ali Akalp yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi:

“Pandemi nedeniyle geçtiğimiz iki yıl boyunca avcı mağdur edildi. Bu yetmemiş gibi Avcılık Harçları 2022 yılında 453.00TL iken % 123 oranında zam yapılarak dernek üyelerine 1010,93 TL yapılmıştır. İyi kötü geliri olan avcıların bir bölümü bunu karşılar diğerleri bilhassa çok geliri olmayan köylü, çiftçilikle uğraşanlar nasıl karşılayacak. Bununla bitmiyor ki, dernek aidatı var, daha haziranda MAK toplandıktan sonra Avcılık pulu dediğimiz Avlanma izin kartı bedelleri var. Bu da tahminimize göre en az 500-600 TL olması bekleniyor. Bunu nasıl ödeyecek Avcılar? Ben yaptım oldu mantığıyla yönetim olmaz! Bunu şiddetle reddediyoruz! Emekliler asgari ücretin altında maaş alıyor nasıl bunları karşılayacak? Zaten bu yıl havalar sıcak gittiği için doğru dürüst kimse Av yapamadı. Göçmen kuşlar daha sıcak yerlerde kaldı buralara gelmedi. Şimdi biraz havalar soğuyunca tam av yapacağı sırada avı yasakladılar! Biz bunu doğru bulmuyoruz! Birçok Avcı bu oldubittileri kabullenmiyor! Dernekler de bu durumdan maddi yönden zor günler geçiriyoruz! Aidat dışında derneklerin gelirleri yok.”

“AVCILARIMIZIN MAĞDUR EDİLMEMESİNİ TALEP EDİYORUM”

“Hepinizin de bildiği gibi av sezonu 20 Ağustos 2022 tarihinde Merkez Av Komisyonunca başlatılmıştı. 10 ilde meydana gelen depremi gerekçe göstererek avı yasaklamak yasaya yönetmenliklere aykırıdır! Dernek üyelerimizin haklarını korumak, aramak bizim görevimizdir! Herkes yasalara uysun. Biz nasıl Kurallara, yasalara uyuyorsak ülkeyi yönetenlerde uysun. İkinci bir emre kadar avı yasaklamak hele bu gerekçelerle asla uygun değildir! Bakın daha köylerin planlanmış domuz avları vardı iptal oldu. Burada ürünleri zarar gören köylü, tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar da zarar gördü. Madem av yasaklamıyorsa ki öyle yasakladılar avcılık harçlarının ücretinde de indirime gitsinler! Düzeltilerek avcılarımızın mağdur edilmemesini talep ediyorum.”

Bu haber toplam 154 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.