AK PARTİ İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Daha önce AK Parti’de siyaset yapan ve daha sonra partiden istifa eden Veteriner Hekim Yusuf Kayacık’ın ‘Muğla’da adam olsaydı ben il başkanı olmazdım’ dediğini iddia ettiği AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, milletvekilliği...

AK PARTİ İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Daha önce AK Parti’de siyaset yapan ve daha sonra partiden istifa eden Veteriner Hekim Yusuf Kayacık’ın ‘Muğla’da adam olsaydı ben il başkanı olmazdım’ dediğini iddia ettiği AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.

 AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Genel Seçimler öncesi milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

AK Parti’de siyaset yaparken bulunduğu bir ortamda İl Başkanı Mete’nin ‘Muğla’da adam olsaydı ben il başkanı olmazdım’ sözlerini söylediğini iddia eden Veteriner Hekim Yusuf Kayacık’ın açıklamasının ardından bu sözlere Muğlalılar büyük tepki göstermişti.

O dönem yaşanan bu tartışmalarla ilgili ‘Gaf Ebesi’ başlığıyla köşe yazan Yusuf Kayacık, Kadem Mete’yi şu sözlerle eleştirmişti:

“Benim de bizzat bulunduğum bir ortamda, “Muğla”da adam olsaydı ben il başkanı olmazdım” deyiveriyor bizim gaf ebesi… Ağzından çıkanı kulağı duyunca da şakasına veriyor… Malum, arkadaşın ağzı ile kulağı arasındaki mesafe epeyce uzun… Bu yazıdan sonra “ben bu sözü söylemedim” der mi? Bence demez, çünkü kendisi yağız bir Karadeniz delikanlısıdır… Bekleyip göreceğiz…”

Söylediği sözlerle gündem yaratan ve büyük tepki toplayan AK Parti İl Başkanı Mete, görevinden istifa etti.

Sözleriyle Muğlalıların tepkisini çeken İl Başkanı Mete, düzenlediği basın toplantısında aday adaylığını açıkladı.

Mete, açıklamasında şunları söyledi:

“22 yıldır milletimizin derdi ile dertlenen, ülkemizi muassır medeniyet seviyesine ulaştırmak için cansiperane çalışan Dünya’da mazlumun yanında durup zalime karşı duran, İslamın bayraktarlığını yaparak mahsun Müslüman halklarının sesi olan bu davanın neferi olmaktan hep onur duydum, gurur duydum. Rabbim bize öyle bir lider ile çalışmayı nasip etti ki, onun liderliğinde kutlu davamız için bir nebzede olsa karınca gibi su taşıyanı olmaya çalıştık. Sayın Cumhurbaşkanım hep bize benlikten uzak olmayı, davanın önceliğini, gayreti, milletin menfaatlerini ve bu şuura yakışacak koltuk sahipleri olmayı öğütledi. 2016 yılından bu yana sürdüğüm kutlu davamın Muğla İl Başkanlığından 2023 Genel Seçimleri’nde Millet Vekili Aday Adayı olmak için görevimden ayrılıyorum.”

Bu haber toplam 292 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.