29 EKİM KADINLAR DERNEĞİ YATAĞAN ŞUBESİ’NDEN 8 MART AÇIKLAMASI

MUSTAFA AKTAŞ8 Mart Dünya Emekli Kadınlar Günü dolaysıyla, Yatağan 29 Ekim Kadınlar Derneği Yatağan Şubesi Başkanı Sevgi Karataş tarafından yapılan açıklamada, “Cinsiyet ayrımcılığa toplumsal kalkınmada kadınların...

 29 EKİM KADINLAR DERNEĞİ YATAĞAN ŞUBESİ’NDEN 8 MART AÇIKLAMASI

MUSTAFA AKTAŞ

8 Mart Dünya Emekli Kadınlar Günü dolaysıyla, Yatağan 29 Ekim Kadınlar Derneği Yatağan Şubesi Başkanı Sevgi Karataş tarafından yapılan açıklamada, “Cinsiyet ayrımcılığa toplumsal kalkınmada kadınların önünü kesmemesi için daha fazla kadın çalışan istihdam edilmelidir” dedi.

Karataş yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“8 Mart Dünya Emekli Kadınlar Gününün temeli 1800’lü yıllara dayanmaktadır. 16 Mart 1977’de Birleşmiş Milletlerde 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün kutlanması kabul edilmiştir. Ülkemizde 1975 yılından sonra kutlamalar başlamıştır.  İstanbul Sözleşmesinin kaldırılmasıyla nedeniyle Türkiye’de kadın hakları sekteye uğramıştır. Ülkemizin coğrafi konumu nedeniyle maalesef bir deprem bölgesidir. Ancak bu durum kanıksanmalı, gerekli önlemler zamanında alınmalıdır. Biz kadınlar parlamenter sistemde mecliste temsilinin daha üst düzeyde olması gerekliliğine inanmaktayız. Cinsiyet ayrımcılığa toplumsal kalkınmada kadınların önünü kesmemesi için daha fazla kadın çalışan istihdam edilmelidir. Daha emin ve daha doğru bir yol vardır. Büyük Türk kadının çalışmamıza ortak ekmektedir.  8 Mart Dünya Emekli Kadınlar Günü kutlu olsun.

Bu haber toplam 189 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.