Güvercinlik su altında kaldı

Haber MerkeziBodrum ilçesine bağlı Güvercinlik köyünde ana isale hattının patlaması sonucu çok sayıda ev ve işyerini su bastı.Olay, akşam saatlerinde meydana geldi. Geyik Barajı'ndan Bodrum ve yarımadada bulunan çeşitli yerleşim...

Güvercinlik su altında kaldı

Haber Merkezi

Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik köyünde ana isale hattının patlaması sonucu çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

Olay, akşam saatlerinde meydana geldi. Geyik Barajı'ndan Bodrum ve yarımadada bulunan çeşitli yerleşim birimlerine içme suyu taşıyan DSİ'ye ait ana isale hattı Güvercinlik'te patladı. Patlama ile birlikte borudan akan sular, su baskınına neden oldu. Yerleşim yerinde pek çok ev ve iş yerini su basarken, park halindeki araçlar da sular altında kaldı. Ekipler patlama yaşanan bölgede çalışmalara başladı.

Olay yerine incelemelerde bulunmaya gelen Mumcular Belediye başkanı Birol Aydın ise, DSİ’ni yapmış olduğu Ana isale hattının patlaması sonucu sel meydana geldiğini belirterek, “Çok şükür can kaybı bulunmuyor. Üç araç kullanılamaz hale gelmiş ve yerleşim bölgesinde olan bir çok ev su altında kalmış. Akşam geç saatlerde olması büyük bir faciayı önledi. Borunun neden patladığı ise yarın sabah saatlerinde ortaya çıkacak. Şuan trafiğe kapanan yolu yeniden açmaya çalışıyoruz”dedi.

Bodrum Belediyeler Birliği Başkanı İsmail Altındağ ise, çok büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü belirterek şunları söyledi:

"Şuan için borunun neden patladığı ile ilgili net bir bilgimiz yok. Ancak boru kalitesi montaj hatası veya üzerinden araç geçmiş olduğu için boru patlamış olabilir. Sabah erken saatlerde yapılacak olan incelemelerin ardından sonuç ortaya çıkacaktır. Yarın yapılacak olan çalışmaların ardından yarımadaya tekrar suyu vermeye başlayacağız. Hepimize büyük geçmiş olsun.”

Öte yandan; yaklaşık olarak 5 saat boyunca trafiğe kapanan Bodrum-Güvercinlik yolunda çalışmalar hızla devam ederken, bütün belde belediyeleri çalışmalara katılarak seferber oldu. Bodrum Kaymakamlığı ise, olay bölgesini yerinde inceledi.

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.