Güvençer’e kardeş ziyareti

Türkiye-Kazakistan İşadamları Derneği’nin davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Kazak Heyet Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti. Ziyarette ağırlıklı olarak her iki ülke arasındaki turizm ve iş dünyası ilişkileri...

Güvençer’e kardeş ziyareti

Türkiye-Kazakistan İşadamları Derneği’nin davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Kazak Heyet Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti. Ziyarette ağırlıklı olarak her iki ülke arasındaki turizm ve iş dünyası ilişkileri ve çalışmaları ele alandı.

Sahip olduğu zenginliklerle hem ülkemizin hem de Dünya’nın dikkatini çeken, her yıl milyonlarca turisti misafir eden ilimize Kazakistan-Türkiye İşadamları Derneği Genel Sekreteri Ömer Yalçınkaya’nın önderliğinde Kazakistan’dan gelen basın mensupları Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti.

Heyette, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, Kazakistan-Türkiye İşadamları Derneği Genel Sekreteri Ömer Yalçınkaya’nın yanı sıra, Prezident ve Halk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Marat Tokaşbayev, Türkistan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şamsettin Pattayev, Kazakistan Zaman Gazetesi Köşe Yazarı Savle Meşitbayeva, Habar TV Muhabiri Askarbek Kazangapov, Habar Tv Kameramanı Kanat Kıgızbayev, Jas Alaş Gazetesi Muhabiri Kuanış Nurdanbek, Kanal 7 Muhabiri Dias Nurakın, Kanal 7 Kameramanı Maksim Şulepov, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Alyaz, Kaz TV Talkshow sunucusu ve yapımcısı Beysen Kuranbek, Kaz Tv muhabiri Kuanış Serikkanov yer aldı.

“Amacımız Muğla’yı tanıtmak”

Heyet adına açıklama yapan Kazakistan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Alyaz, “Amacımız bu yıl itibariyle Muğla’yı daha çok tanıtmak. Kültür Bakanlığımız aracılığıyla Kazak gazeteci arkadaşlarımıza İstanbul ve Muğla’yı kapsayan bir haftalık gezi düzenledik. Bu ziyaretin 3 gününü İstanbul’da geçirdik. 4 günü de Muğla’ya ayırdık. Bu ilk ziyaretimiz ama son gelişimiz olmayacak. Bundan sonrada bu ziyaretlerin devam edeceğini düşünüyoruz. Özellikle turizm açısından bu ziyaretin verimli ve güzel geçeceği kanısındayız. Kazak turistlerin bundan sonra Muğla’ya daha çok gelmesi açısından da iyi bir seyahat oldu. İnşallah bu ziyaretimiz cennet bölgenize daha çok Kazak kardeşimizin gelmesine neden olur. Üniversitemizi de ziyaret edeceğiz. Orada eğitim alan Kazak öğrencilerimizi bu sayede görmüş olacağız.” diye konuştu.

Muğla’dan kardeş diyarına selam

Ziyarette konuşma yapan Vali Güvençer, “Öncelikle tekrar hoşgeldiniz diyorum. Bu hoşgeldiniz biraz örften ve adetten. Çünkü misafire hoşgeldiniz denir. Ama sizleri tam anlamıyla misafir olarak kabul etmiyoruz. Sizler aynı zamanda bizlerin kardeşleri olarak ev sahibisiniz. Basın mensupları olarak sizleri görmekle bütün Kazak kardeşlerimizden çok güzel bir hava almış oldum. Sizin aracılığınızla da Muğla’dan, Türkiye’den bütün Kazak kardeşlerimize selam gönderiyorum.” ifadelerini kullandı.

İlimizde görülecek çok güzel yerlerin olduğuna değinen Vali Güvençer,”Hepimizin bu güzelliklere karşı sorumluluğumuz var. İlk sorumluluğumuz bu güzellikleri korumak. İkinci sorumluluğumuz ise bu tür ziyaretlerle devletlerin, aynı milletlerin çocuklarının bu vesile ile kaynaşması, yeni güzelliklerin üretilmesi ve bu güzelliklerin geleceğe taşınması.” dedi.

Turizm bir köprü

En temel, önemli gündemlerden birinin turizm olduğunu söyleyen Vali Güvençer, “Turizm sadece yeme içme, dinlenme, para harcama, para kazanma meselesi olmaktan çıkmalı bunu birlikte başarmalıyız. Turizm aslında öncelikle insanların birbirlerini tanımaları, anlamaları, birbirlerini sevmeleri, iyilikler için birbirleri ile güç birliği yapmaları için birer araç olmalı. Bunu da inşallah biz beceririz. Özellikle burada bulunan gazeteci arkadaşlarımızda sevgi, güven, güç birliği yapma iradesi var. İhtiyacımız olan biraz daha birbirimizi tanımak ve kaynaşmak. Bunu başardığımızda hem Kazakistan, hem de Türkiye, bölge ve Türk Dünyası içinde gelecek çok farklı olacak.

“İki gönül bir olunca samanlık seyran olur” atasözünü Kazak heyete açıklayan Vali Güvençer, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz gönüllerimizi birleştirirsek güzellikler artacak. Bundan sonra ilimizde ağırlayacağımız her Kazak kardeşimiz bizim misafirimizdir. Burada ikinci bir eviniz ve yuvanız var. Türkiye’de inşallah sizde bu kardeş muhabbetini sözlerin üstünde hiseetmişsinizdir. Programınızda Valiliğimize de bir ziyaret planladığınız için hem Türk Milleti hem de Türk Devleti adına teşekkkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından heyet başkanı Kazakistan-Türkiye İşadamları Derneği Genel Sekreteri Ömer Yalçınkaya, Vali Güvençer’e Kazakların sembolü olan el işi kalkan ve kılıfı keçi boynuzundan yapılan kamçı hediye etti.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.