Güvençer, şampiyonları ziyaret etti

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Ankara’da yapılan Türkiye Minikler Salon Okçuluk Şampiyonası’nda büyük başarı elde ederek rekorlar kıran ve madalyalar alan minik okçuları okullarında ziyaret etti.Yatağan’ın Bencik...

Güvençer, şampiyonları ziyaret etti

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Ankara’da yapılan Türkiye Minikler Salon Okçuluk Şampiyonası’nda büyük başarı elde ederek rekorlar kıran ve madalyalar alan minik okçuları okullarında ziyaret etti.

Yatağan’ın Bencik beldesi Aile Hekimi Dr. Ejder Sözen tarafından çalıştırılan ve üç yılda katıldıkları tüm şampiyonalarda altın madalya ile dönen geleceğin Olimpiyat milli takımını oluşturacak minik okçuları Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer okulda ziyaret etti.

7-9 Şubat tarihleri arasında Ankara’da yapılan Türkiye Minikler Salon Okçuluk şampiyonasında 6 madalya ve 4 Türkiye rekoru kırarak takım halinde Türkiye birincisi olan büyük başarı elde eden Bencik Ortaokulu öğrencileri ziyaret eden Vali Hakan Güvençer’i Yatağan Kaymakam Vekili Ali Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, Bencik Belediye Başkanı Salih Haney, Muğlaspor Başkanı Eminer İçten eşlik etti.

Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden ve bir süre öğrencilerle sohbet eden Vali Güvençer: “Hepinizi tebrik ediyorum. İlk kez salon turnuvasında yarıştınız. Farklı bir ortam. Böyle bir takımın sporcusu olmak çok güzel bir şey. Ortada bir başarı varsa öğretmenlerimizin çok büyük katkısı vardır. Tebrik ediyorum. Hepimiz Muğlalıyız. Muğla’da yaşayan herkes bu başarıdan mutlu oluyor. Muğlaspor hepimizi temsil ediyor. Muğla sizler gibi başarıyı yakalayan sporcularla diğer branşlarda başarı yakalayacak. Takım olarak siz çok başarılısınız. Şuan Muğlaspor Minikler Okçular Takımı Türkiye birincisi” diye konuştu.

Okçuluk Ata sporumuz

Sadece spor başarısının önemli olmadığını hayattaki başarının da önemli olduğunu dile getiren Vali Güvençer: “Bazen okullarda yürekli tek bir öğretmen okulun çehresini değiştiriyor. İyiliğin veya iyi insanların gücü, kötülüğün ve kötü insanların gücünün önünde oluyor. Bu yüzden sizlerin hocası ve çalıştırıcınız Dr. Ejder Bey’i tebrik ediyorum. Kişilerin özverileri çok önemli tabi ama kurumsal destek olması da çok önemli. Ata sporumuz okçuluk dünyada ve Türkiye’de extrem bir spora dönüşmüş. Amatör spor kulubü olarak Muğlaspor’un bu spora sahip çıkması, Muğlaspor çatısı altında çocuklarımıza destek vermesi bizim için büyük bir şans. Kime teşekkür edersek edelim ilk teşekkürü Ejder Hoca hak ediyor.  Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Destek devam edecek

Ziyarette konuşma yapan Muğlaspor Başkanı Eminer İçten alınan madalyalar ve kırılan Türkiye rekorları ile çok gururlandıklarını söyledi. Bu büyük başarının yakalanmasında Antrenör Dr. Ejder Sözen'in en büyük katkıyı verdiğini dile getiren Kulüp Başkanı İçten, geçmişte olduğu gibi bundan sonrada okçuluk branşına desteklerinin artarak devam edeceğini kaydetti. Muğlaspor’lu okçuların içinde uluslararası şampiyonalarda mücadele edebilecek ve derece kazanacak yetenekte sporcular bulunduğunu belirten Başkan Eminer İçten, “Ankara'da Muğlaspor formasını okçularımız başarıyla temsil etti Bu büyük başarıyı yakalayan Antrenör Ejder Sözen ve sporcularımızı yürekten kutluyorum” dedi.

Şampiyonada son gün olan üçüncü gün ise takım finalleri yapıldı. Takım finalleri sonucunda, 11-12 Yaş Makaralı Yay Kız Takımı finalde rakibine 60 puan gibi bir fark atarak 231 puanla yeni eleme Türkiye Rekorunu kırdı ve Takım Şampiyonluğu ile 3 Altın madalya elde etti.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.