GÜRÜN’DEN İŞÇİLERE DESTEK

Seçim çalışmalarında Yatağan ve çevresini karış karış gezen CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Osman Gürün, özelleştirmeye karşı mücadele eden sendikalar ve işçilere de destek ziyaretinde bulundu.Cumhuriyet Halk...

GÜRÜN’DEN İŞÇİLERE DESTEK

Seçim çalışmalarında Yatağan ve çevresini karış karış gezen CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Osman Gürün, özelleştirmeye karşı mücadele eden sendikalar ve işçilere de destek ziyaretinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yerel seçim çalışmaları için iki gün boyunca Yatağan’daydı.

Yatağan gezisinde iki gün boyunca  esnafı, pazarı, köyleri, beldeleri, kooperatifleri, diğer partilerin seçim ofisleri dahil her yeri dolaşan Başkan Gürün, amaçlarının ne kadar çok vatandaşla birlikte olurlarsa, ne kadar çok hemşerilerine ulaşabilirlerse kendilerini o kadar iyi anlatabilmek olduğunu söyledi.

Başkan Gürün Yatağan ziyaretinin ikinci gününde, Yatağan Ziraat Odası, Esnaf Kefalet Kooperatifi, Tes-İş Sendikası , Maden-İş sendikasını, Yatağan Turmak Turizm’i, Hisarardı, Hacıbayramlar, Gökgedik, Katrancı köylerini, Yeşilbağcılar, Turgut Beldelerini ziyaret etti. Başkan Gürün’e bu ziyaretlerinde, CHP Yatağan Belediye Başkan adayı Haşmet Işık, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP Yatağan İlçe Başkanı Kamil Genek, belde belediye başkanları ve partililer eşlik etti.

“İşçilerin ve halkın yanındayız”

Yatağan’da maden ve santrallerin özelleştirilmesine karşı aylardır eylemde olan Maden-İş ve Tes-İş sendikalarına her fırsatta destek veren Başkan Gürün, Yatağan gezisinde de bu sendikaları ziyaret etti. Yaptıkları demokratik eylemlerle seslerini tüm Türkiye’ye duyuran emekçi işçileri haklı mücadeleleri için kutlayan Başkan Gürün, Yatağan’daki eylemin ülkenin baskı altına alınıp reaksiyonunun sıfıra indirilmeye çalışıldığı bir ortamda tüm Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.

Başkan Gürün; “Yapmış olduğunuz eylem, yapılış şekli, disiplini, demokratik kurallar içerisinde yapılmasıyla gerçekten örnek oldu. Birbirinden çok farklı siyasi görüşlere sahip insanların, kurumların birlikte hareket etmelerini ve mücadele etmelerini sağladınız. Sizleri göstermiş olduğunuz bu mücadele için kutluyorum. Bu yaşadıklarımızın esas nedeni hükümetin ekonomi politikaları. Hükümet kendi programında özelleştirmelerin devam edeceğini, devletin çoğu sektörden çekileceğini yazmış. Bütün bu olaylar sizin mücadelenizin, çektiğiniz sıkıntıların altında merkezi yönetimin ekonomik, sosyal politikaları yatıyor. Sizin mücadeleniz gibi, esas mücadelenin de siyasi boyutta yapılıp 30 Mart’ta bu yanlış politikalara hayır demek gerekiyor. Genel seçimler için 4, yerel seçimler için de 5 yılda bir sandığa gidiliyor. Bu yerel seçimler genel seçimlerin bir provası olacak. Bunu iktidarın sözcüsü söylüyor. Ülkede yaşanan güvensizlik ortamına, yanlış politikalara milletimiz evet ya da hayır diyecek.” dedi.

Maden-İş sendikası Şube Başkanı Süleyman Girgin’de, vatandaşların desteğiyle özelleştirmelerle mücadele ettiklerini, elde ettikleri başarıların neoliberal politikalara karşı zafer olacağını söyledi. Yöre halkının ve birçok siyasinin desteğini aldıklarını söyleyen Girgin, Başkan Gürün’e ziyaretleri için teşekkür etti.

Yatağan köy ve belde gezilerinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Gürün, kahveleri ve meydanları dolduran kalabalıklara büyükşehir yasasıyla değişecek yerel yönetimleri, büyükşehir ve ilçe belediyelerin hizmet alanlarını anlattı. Gördüğü yoğun ilgi ve alakadan memnun olan Başkan Gürün’ü Yatağan’ın Katrancı Köyü çok daha kalabalık ve sıcak karşıladı.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.