GÜRÜN MUHTARLARLA BULUŞTU

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Osman Gürün, seçim çalışmalarını Menteşe ilçesi ve bağlı köylerde sürdürüyor.30 Mart Yerel Seçim çalışmaları için Kavaklıdere, Seydikemer, Fethiye, Bodrum, Milas, Ortaca,...

GÜRÜN MUHTARLARLA BULUŞTU

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Osman Gürün, seçim çalışmalarını Menteşe ilçesi ve bağlı köylerde sürdürüyor.

30 Mart Yerel Seçim çalışmaları için Kavaklıdere, Seydikemer, Fethiye, Bodrum, Milas, Ortaca, Marmaris ve köylerini gezen Muğla Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Gürün Menteşe ve köylerini gezdi. Başkan Gürün’e bu seçim gezilerinde, CHP Menteşe Belediye Başkan adayı Bahattin Gümüş, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP İlçe Başkanı Erkan Aydın, Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban, Kafaca Belediye Başkanı Murat Gökalp, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Güven ve partililer eşlik etti.

Köy ve mahalle muhtarları ile toplantı

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün Menteşe mahalle ve köy muhtarlarıyla Muğla Belediyesi Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde toplantı yaptı. Toplantıda, 30 Mart Yerel seçimlerinden sonra yaşanacak değişimler, köylerin tüzel kişiliğinin ortadan kalkarak mahalle olmasının getireceği sıkıntılar anlatıldı. Muğla Belediye Başkanı ve CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün yeni büyükşehir yasasının artıları ve eksileri olduğunu söyledi. Başkan Gürün, “Muğla’mız için Büyükşehir yasasına karşı değiliz, bizim itirazımız köylerin tüzel kişiliğinin kaldırılmasınaydı. Parti olarak Anayasa Mahkemesi’ne gittik. Ama yasa bu haliyle geçti. Yeni yasayla büyükşehir belediyesinin gelirleri artıyor. Köylere hizmet gelmesi için kararların alınması uygulanması gibi uzun süreçler yaşanmayacak. Hizmetler daha seri daha çabuk götürülmüş olacak. 30 Mart seçimlerinden sonra Büyükşehir belediyesinin hizmet alanları, su, kanalizasyon, katı atık depolama ve bertaraf etme, ulaşım, her türlü yolcu ve yük terminalleri, toptancı halleri, itfaiye, mezarlıklar, mezbaha hizmetleri. Bu yeni sistemle, hizmetlerinizi görev alanı içerisinde ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi karşılayacak. Yani iki tane hizmetkârınız var. İlçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi koordineli çalışarak vatandaşlarımıza hizmetler ulaştırılacak” dedi.

Herkesin bu seçimlerde sandığa gidip demokratik haklarını kullanması gerektiğini söyleyen Başkan Gürün; “İnsanların siyasi yönü ne olursa olsun, ötekileştirmeden, herkesin bir araya gelmesi, kol kola girmesi, beraber olması lazım. Hep bir arada olalım, bir araya gelelim hep birlikte büyükşehir olalım.” dedi.

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün ve beraberindeki heyet daha sonra Muğla merkezde, Kötekli, Yeniköy, Ortaköy ve Düğerek’te esnafı gezdi. Başkan Gürün ve CHP Menteşe Belediye Başkan adayı Bahattin Gümüş esnafla ve vatandaşlarla tek tek sohbet etti.

Menteşe ve köylerine gezilerinin ikinci gününde CHP Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve partililer Yerkesik, Yeşilyurt, Kafaca, Bayır, Akkaya, Doğanköy, Yenice köyünü ve beldeleri dolaştı.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.