Gürün, köylerde Büyükşehir’i anlattı

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gürün, seçim çalışmaları Ortaca’nın Akıncı, Güzelyurt, Sarıgerme, Mergenli, Gökbel, Eskiköy, Tepearası, Okçular, Kemaliye köylerini ziyaret etti.Cumhuriyet Halk Partisi...

Gürün, köylerde Büyükşehir’i anlattı

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gürün, seçim çalışmaları Ortaca’nın Akıncı, Güzelyurt, Sarıgerme, Mergenli, Gökbel, Eskiköy, Tepearası, Okçular, Kemaliye köylerini ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr.Osman Gürün, yerel seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Başkan Gürün yerel seçim çalışmalarında, 396 köyü, 49 beldesi olan Muğla’da, köyleri, beldeleri, ilçeleri tek tek dolaşıyor. Aynı zamanda ilçelerde düzenlenen CHP seçim bürosu açılışlarına da katılan Başkan Gürün’ün bu sefer ki seçim durağı Ortaca ve köyleriydi. Ortaca ilçesinin Akıncı, Güzelyurt, Sarıgerme, Mergenli, Gökbel, Eskiköy, Tepearası, Okçular, Kemaliye köylerini ziyaret eden Başkan Gürün’e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  Ortaca ziyaretlerinde Başkan Gürün’e, CHP Muğla Milletvekili Prof.Dr. Nurettin Demir, 22. Dönem CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP Ortaca Belediye Başkan adayı Hasan Karaçelik, CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya ve partililer eşlik etti.

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün, Ortaca gezisinde ziyaret ettiği köylerde kahveleri ve meydanları dolduran kalabalıklara, yeni büyükşehir yasasıyla değişecek yerel yönetim sitemini ve ilçe belediyeleri ile büyükşehrin görev ve yetkilerini anlattı. Başkan Gürün yeni yasayla Muğla’da 396 köyün, Seydikemer’in ilçe olmasıyla 48 beldenin kapatılacağını, mahalle olacağını hatırlattı. Başkan Gürün; “ 30 Mart yerel seçimleri Muğla’mızın büyükşehir olması açısından önemli. Çünkü bu yasayla büyükşehir belediyesinin yetkileri ve mali gücü artacak ve daha fazla hizmet etme imkanımız olacak.  Büyükşehir Belediyesi, plan yapma, onaylama, yollar, bütün ara yolları köyden köye, köyden beldeye, köyden ilçeye tüm yolların yapım ve bakım işleri, ulaşım ve taşımacılıkla ilgili kooperatifler, birlikler, tüm organizasyonu yapma, su, kanalizasyon, arıtma, toptancı halleri, mezbaha hizmetlerini yerine getirecek. Bu yönüyle bu yasa Muğla’ya önemli katkı yapacak. Bu yasanın olumsuz tarafı ise köylerin ve beldelerin kapatılması. Çünkü köyler bütün kültürümüzün, örfümüzün, adetlerimizin, bizi biz yapan, millet yapan bütün değerlerimizin yaşatıldığı yerler. Bu kültür bizi bir arada tutan ve bizi birleştiren en önemli harç. Bu yüzden köyler köy olarak kalmalıydı ve biz onlara hizmeti köy statüsünde vermeliydik. Muğla’da 396 köy kapatılacak ve mahalle olacak. Buralara hizmet ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi tarafından götürülecek. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçemizle hep birlikte büyük bir ailenin fertleri olacağız.” dedi.

Başkan Gürün, 30 Mart yerel seçimlerinde seçmen olan herkesin sandığa gitmesi gerektiğini, bu seçimlerin genel seçimler öncesi siyasi iktidara bir mesaj olacağını söyledi. Başkan Gürün; “ Ülkemizde son günlerde yaşanan olaylar ve güvensizlik ortamına en güzel tepkiyi demokratik yollarla sandıkta vermeliyiz. Hep birlikte, daha önce hangi partiye oy vermiş olursa olsun, hangi siyasi görüşte olursa olsun, şikayetçiysem, memnun değilsem, huzursuzsam sandığa gidip oyumuzu kullanmalıyız. 31 Mart’ta gelecekle ilgili çok daha büyük umut ve sevinç duyacağımız bir sonucu hep birlikte alacağız.” dedi. 

Bu haber toplam 53 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.