GÜRÜN, KÖYCEĞİZ’DEYDİ

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr.Osman Gürün Köyceğiz’in Çandır, Yeşilköy, Ekincik köylerini ziyaret etti ve Köyceğiz Toparlar CHP Seçim ofisi açılışına katıldı.Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir...

GÜRÜN, KÖYCEĞİZ’DEYDİ

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr.Osman Gürün Köyceğiz’in Çandır, Yeşilköy, Ekincik köylerini ziyaret etti ve Köyceğiz Toparlar CHP Seçim ofisi açılışına katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün, 30 Mart Yerel Seçimleri için çalışmalarına köyleri, beldeleri, ilçeleri ziyaret ederek ve CHP seçim ofisleri açılışlarına katılarak yoğun tempoyla sürdürüyor. Ziyaret ettiği köylerde, beldelerde, ilçelerde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Başkan Gürün, gittiği her yerde hastalarıyla karşılaşıyor ve hasret gideriyor.

Köyceğiz Çandır, Yeşilköy, Ekincik köylerini ziyaret eden Başkan Gürün, Köyceğiz  Toparlar seçim ofisi açılışına katıldı.

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün, yerel seçim çalışmaları için, 13 ilçenin hepsini, beldelerin ve köylerinde büyük bölümünü ziyaret ettiğini, gördüğü desteğin, sevginin ve güven duygusunun kendilerine daha fazla sorumluluk yüklediğini söyledi. Gürün, “ Seçim çalışmalarına başladığımızdan bu yana 13 ilçenin tamamı, beldelerin ve köylerin büyük bölümünü ziyaret ettim. Buralarda yaşayan hemşerilerimle, birçok yerde karşılaştığım hastalarımla birlikte olmak ve gittiğimiz her yerde bize duyulan güven duygusunu hissetmek bize daha fazla sorumluluk yüklüyor. Bu sorumluluk duygusuyla hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Yerel seçimlerden sonra Muğla’nın büyükşehir olacağını ve yerel yönetimlerde birçok şeyin değişeceğini söyleyen Gürün; “ Bu yasadan önce her belediye hizmet alanı içinde kendisinden sorumluydu. Bir bütünün parçası değil, bir bağlılığı yoktu. Bu yasayla ilçe belediyeleri bütün ilçe haline geldi. Örneğin Köyceğiz, köylerin ve beldelerin kapatılmasıyla mahalleriyle yerel yönetime bağlı hale geldi. Gene bu yasadan önce köylerimiz hizmetlerini il özel idareden almaya çalışıyordu ki birçok sıkıntılarla karşılaşıyorlardı. Muğla’nın 396 köyü var ve ziyaret ettiğim bazı uzak köylerimizde su ve yol sıkıntısı hala var. Muğla gibi bir ilde bu sıkıntıların şimdiye kadar çözülmesi gerekirdi. Bu yasadan sonra bütün hizmetler ilçe belediyesi ve büyükşehir tarafından hizmet alanları içinde yerine getirilecek. Büyükşehrin görevleri arasında, Muğla ili genelinde plan yapma yetkisi onaylama, reddetme, değişiklik yapma, karayolları ve yerleşim birimleri içindeki yollar hariç tüm yollar, ulaşım, taşımacılık, kanalizasyon, arıtma, itfaiye, toptancı halleri, mezbaha var. Büyükşehir bir şemsiye gibi bu hizmetleri yapma, yaptırma, koordine etme durumunda olacak. Büyükşehir ve ilçe belediyelerin birbirine çok yakın, birbirini anlayabilen, birlikte hizmet üreten bir yapı içerisinde olması gerekecek. Bazı vatandaşlarımız soruyor, “Muğla Büyükşehir Belediyesi olunca, Fethiye’deki, Bodrum’daki vatandaş bazı işleri için merkeze mi gelecek”, Büyükşehir olarak her ilçede, büyük belde veya daha fazla köye sahip beldelerde ortak alanlarda hizmet birimleri kuracağız. Bu konuda hazırlıklarımız var. İlçe belediye başkanlıklarımızla aynı binada ya da farklı binalarda birbirimize katkı sağlayarak bu geçiş dönemini en az sıkıntıyla atlatacağız. Çünkü yasaya göre Muğla 31 Mart’tan sonra büyükşehir. Yani esas yaptırım gücünü seçimden sonra alacağız.” Şeklinde konuştu.

30 Mart seçimlerinde oy kullanma oranın en yüksek olduğu, demokratik hakkını sandıkta kullanan bir Muğla için herkesin sandığa gitmesi gerektiğini söyleyen Başkan Gürün; “Biz kendimize, birbirimize güvenirsek umut hep vardır. İnşallah 31 Mart’ta 13 ilçe belediyesi ve bir büyükşehir belediye başkanlığını alarak 13+1 gerdanlığını sizlerden alacağımız oylarla oluşturacağız. Bu gerdanlık Muğla’ya gerçekten çok yakışacak ve birçok hizmete imza atacak.” dedi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.