Günlük 2 litre su için.

Uzmanlar ülkemizde su içme oranının yüzde 50 oranında olduğunu belirtirken, özellikle sıcak yaz aylarında vatandaşların günde 2 litre su tüketilmesini öneriyorlar.Ülkemiz insanı  çok fazla susamadıkça yada gereksinim...

Günlük 2 litre su için.

Uzmanlar ülkemizde su içme oranının yüzde 50 oranında olduğunu belirtirken, özellikle sıcak yaz aylarında vatandaşların günde 2 litre su tüketilmesini öneriyorlar.

Ülkemiz insanı  çok fazla susamadıkça yada gereksinim duymadıkça su içmeyi ihmal ediyor. Su içme oranı Türkiye’de %50’nin altında. Oysa günlük 2 litre içilen su başta vücudun ihtiyacı olan miktarı karşıladığı gibi bir çok enfeksiyon hastalıklarından da koruyor. Muğla Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi  doktorlarından Dahiliye Uzmanı Nezih Tuncay, özellikle sıcak yaz aylarında değil kış döneminde günlük  2 litre su tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Tuncay; “Günlük su içimi aksatılmamalı. İster çocuk ister yetişkin olsun mutlaka günlük su içimini unutmayın. Kış aylarında su içimi azalırken yaz aylarında bu oran artıyor. Ben yaz kış su içimini önemseyin diyorum. Vücudun gerekli olan su ihtiyacını mutlaka karşılayın.”Dedi.

Su yerine çay, kahve veya çeşitli içeceklerin içilmesinin doğru olmadığını ifade eden Tuncay; “Suyun yeri ayrı. Ben çok içecek içiyorum vücudun ihtiyacını karşılıyorum demeyin. Su içmek diğer içeceklerin yerini tutmaz. Özellikle bağırsakların çalışması ve vücutta oluşan bazı enfeksiyonlardan kurtulması için mutlaka suyu öneriyorum. Özellikle kişi nezle, grip veya enfeksiyon durumunda suyu ihmal etmesin. Bol su içmek vücudu hastalıklardan korur. Enfeksiyonlardan kurtulmanızı sağlar. Özellikle spor yapan yetişkinler hem toksinlerden kurtuluyor hem de su içmek ile vücudun genel metobolizmasını dengeliyor. Özellikle şeker hastalarına da su içmelerini tavsiye ederim.”diye konuştu.

“Çocuklarda özellikle çok fazla enfekte olan çocuklarda suyu ihmal etmemelerini öneririm. Su çocukların bazı hastalıklardan çabuk iyileşmesini sağlar.” diyen Tuncay, şunları ekledi: “Her ne olursa olsun su yaşamdır. Spor yaşamdır. Spor yaparken içilen su vücudunuzu dengeler ve organlarınızın gereksinimini karşılar. Yürüyüş yapın. Spor yapın. Spor sağlıktır. Obeziteyi önler. Mevcut kilonuzu koruyun. Sevdiğiniz spor dalı ile ilgilenin. Ama bunların yanında mutlaka su için. “

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.