GÜNEY EGE ZİYARETLERİ TAMAMLANDI

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın öncülüğünde gerçekleştirilen Kosovalı işadamlarının Muğla ve çevresindeki inceleme ve ziyaretleri tamamlandı.Kosova Kalkınma Ajansları temsilcileri ile Kosovalı İş adamları, Güney Ege...

GÜNEY EGE ZİYARETLERİ TAMAMLANDI

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın öncülüğünde gerçekleştirilen Kosovalı işadamlarının Muğla ve çevresindeki inceleme ve ziyaretleri tamamlandı.

Kosova Kalkınma Ajansları temsilcileri ile Kosovalı İş adamları, Güney Ege Bölgesi'ndeki iş ve yatırım olanaklarını daha yakından incelemek, sektörel kuruluşları gezerek yerinde görmek ve sektör temsilcileriyle karşılıklı görüşerek bilgi alışverişinde bulunmak üzere, Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın öncülüğünde Güney Ege Bölgesi'ne  ziyaret gerçekleştirdiler.

Gıda ve gıda işleme,  tekstil, tarım, ayakkabı, orman ürünleri, plastik ve arıcılık sektörlerinden 10 firma temsilcisi ile Kosova'daki 3 Kalkınma Ajansı temsilcisinin katıldığı ziyaretler; 6 Mayıs tarihinde Aydın ve Denizli'de gerçekleştirilen tanışma toplantıları ve firma eşleştirme etkinlikleriyle başladı.

Kosova'yı kardeş ve dost ülke olarak gördüklerini belirten GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata; Türkiye'nin Kosova ile kurduğu sağlam siyasi ilişkileri ekonomik ve bilimsel alanlarda da geliştirilebileceğini ifade etti. Alata; "Ajans olarak bu anlamda üzerimize düşen görevi elimizden geldiği kadarıyla yapacağız ve ilişkilerin devam etmesi için çaba sarf edeceğiz. Bu ziyaret ticari ilişkilerin geliştirilmesinde iyi bir başlangıç oldu "dedi.

7 Mayıs Çarşamba günü Kosovalı Heyet; Muğla Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Daşgın, MUTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ve Muğla'lı iş adamları kahvaltılı toplantıda bir araya geldiler.

Kahvaltının ardından Vali Güvençer'e "Tahttaki Prenses" heykelinin maketini hediye eden Kosova Batı Kalkınma Ajansı Proje Yöneticisi Avdurrahman Belegh : " Bu bizden size bir hatıradır. Kosova'nın kalkınmasıyla Türkiye ile olan ilişkilerimiz artacaktır." dedi.

Kosova ile Türkiye arasında olan dostluk ve kardeşliğin sonradan oluşmadığını belirten Vali Güvençer ise: "Muğla'da sizi ve arkadaşlarınızı ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Ticari ilişkiler aramızdaki kardeşlik ve dostluğu pekiştirmek için sadece bir vesiledir. Bu hediyenin kendinden çok nereden ve kimden geldiği benim için daha önemlidir." ifadelerini kullandı.

Türkler ile Kosovalılar arasında çok benzerlik olduğunu söyleyen Kosova Merkez Kalkınma Ajansı Koordinatörü Hasan Naziri de şöyle konuştu: "Umarım bu dostluk işbirliğiyle daha da güçlenecektir. Sırbistan'dan ayrılıp bağımsızlığımızı kazanırken bize yardım eden Türkiye, Kosova kalkınırken de yardım edecektir."

7 Mayıs 2014 tarihinde Aydın, Denizli ve Muğla'ya 3 grup halinde firma ziyaretleri gerçekleştiren heyet, kendi sektörlerinde şirketleri ve bu şirketlerin tesislerini yerinde görerek ikili görüşmeler gerçekleştirdiler. Aydın'da gıda, ambalaj ve tarım makinaları; Denizli'de; tekstil, konfeksiyon, el işleri ve ayakkabı; Muğla'da arıcılık, orman ürünleri ve yaş meyve sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar gezilerek, Kosovalı iş adamlarının Güney Ege'nin iş ve yatırım imkanlarını yerinde görmeleri sağlandı.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.