Gümüş’ten protokole iftar

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, protokole iftar yemeği verdi. Eski garaj alanında Menteşe Belediyesi tarafından kurulan ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün ev sahipliğindeki iftar yemeğine, Muğla Valisi...

Gümüş’ten protokole iftar

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, protokole iftar yemeği verdi. Eski garaj alanında Menteşe Belediyesi tarafından kurulan ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün ev sahipliğindeki iftar yemeğine, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Jandarma Komutanı Vekili Albay Nejdet Koparan, 23. Dönem CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanı Emin Madran, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Güven, Levent Ünver, Menteşe Belediyesi Meclis Üyeleri, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ile vatandaşlar katıldı.

Menteşe Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğinden Muğla Valisi Güvençer, eşi Fatma Güvençer ile beraberindeki protokol iftar yemeği için vatandaşlar ile beraber yemek kuyruğuna girdiler. Daha sonra vatandaşlar ile birlikte iftarını açan protokol, kan bağışının önemine dikkat çekmek üzere Türk Kızılayı Muğla Kan Bağışı Merkezi’ni ziyaret ettiler.

Ziyarette yaptığı konuşmada kana her zaman ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Vali Güvençer: “Kan Bağışının giderek artmasını diledi.

Türk Kızılay’ı Muğla Kan Alma Birimi Sorumlu Doktoru Dr. Gülçin Kınay Polat ile Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Nilüfer Erdoğan kan bağışı hakkında heyete ise şu bilgileri verdi;

“Muğla’daki kan merkezinin günlük en az 15 bağış alması gerekiyor. Son 3 gündür bağışlarımızda bir artış var. Sizlerle görüşmemiz, kurumlara gönderdiğimiz resmi yazılar, Belediye Başkanlığımızın vatandaşlara mesaj göndermesi, web sitelerinde duyuru yapması çok etkili oldu. Sahiplenme duygusunu hissettik. Ve Muğla’da çok çok yankı buldu. Bağışlarımız güzel. Umarım devam eder. Kanın sürekli bir ihtiyacı olduğu bilincinin oluşması çok önemli. Kan sadece bir acil durum, felaket, deprem, yaralanma, büyük kazalar sonrasında verilen bir şey değil. Hastanelerimizde her gün ameliyatlar oluyor, beklenmedik kazaların olabileceği bir ülkede yaşıyoruz. Dolayısıyla kan bağışının sürekli bir ihtiyacı olduğu bilincini oluşturmayı hedefliyoruz. Hedefimiz hiçbir hastamızın mağdur olmaması.  Bu konuda da ki destek çok önemliydi” dedi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.