Gümüşlük Müzik Festivali başlıyor

12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Muğla’nın Bodrum ilçesinde 3 Temmuz’da antik tiyatroda sanat severler ile buluşuyor.Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Karşıyaka Oda Orkestrası, dünyaca ünlü piyanistimiz...

Gümüşlük Müzik Festivali başlıyor

12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Muğla’nın Bodrum ilçesinde 3 Temmuz’da antik tiyatroda sanat severler ile buluşuyor.

Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Karşıyaka Oda Orkestrası, dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay ve trompet sanatçısı Cem Sevgi'ye eşlik edecek. Bodrum Antik Tiyatro’da 3 Temmuz Cuma akşamı gerçekleşecek gala gecesinde Mozart ve Shostakovich’in eserlerine yer verilecek.

Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay’ın sanat danışmanlığında, Piyanist Eren Levendoğlu’nun sanat yönetmenliğinde, Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından organize edilen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali bu yıl 3 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında klasik müzikseverleri bir araya getirecek. Festival kapsamında 12 konser sanatseverlerle buluşurken, genç yeteneklerin keşfedilmesine zemin hazırlayan Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması ise 20 - 23 Temmuz tarihleri arasında 3. kez düzenlenecek. Festivalin eğitim ayağı olan Gümüşlük Festival Akademisi’nde ise bu yıl 4 ayrı dalda masterclass gerçekleşecek.

3 Temmuz akşamı Bodrum Antik Tiyatro’da gerçekleşecek Piyanist Gülsin Onay & KODA konserinin ilk yarısında sanatçılar W.A. Mozart’ın “Piyano Konçertosu No.12 La Majör, K414” başlıklı eserinden “I. Allegro”, “II. Andante” ve “III. Allegretto” isimli bölümleri seslendirecekler. Aranın ardından Rus besteci Dmitri Shostakovich’in “Piyano, Trompet ve Yaylı Çalgılar Orkestrası İçin Konçerto No.1, Do minör, Op. 35” adlı eserine yer verilecek. Eser, “I. Allegretto”, “II. Lento”, “III. Moderato” ve “IV. Allegro con brio” adlı bölümlerden oluşuyor.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.