Gümüş, öğrencilerle buluştu

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunun davetlisi olarak öğrenciler ile bir araya geldi. Başkan Gümüş, davet üzerine Şahidi salonunda öğrencilere “Yerel Yönetimler”...

Gümüş, öğrencilerle buluştu

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunun davetlisi olarak öğrenciler ile bir araya geldi. Başkan Gümüş, davet üzerine Şahidi salonunda öğrencilere “Yerel Yönetimler” konulu konferans verdi.

Başkan Gümüş konferansta öğrencilere siyasette yer almaları gerektiğini belirterek, “Sizleri siyasette görmek isterim. Yerel Yönetimlerin, siyasetin buna ihtiyacı var. Yerel Yönetimlerde en önemlisi Halk ile beraber iç içe olmak” dedi.

Başkan Gümüş konuşmasına şu şekilde devam etti, “Yerel Yönetimler ve Demokrasi arasında pozitif bir ilişki söz konusu. Sizler bizden hizmet bekliyorsunuz. Bizde sizlere daha kalite daha iyi hizmet vermek için çalışıyoruz. Benim her zaman söylediğim bir söz vardır; “Menteşeyi birlikte yöneteceğiz”. Fakat bu sizlerin de katılımı ile olacaktır. Muğla bir kültür, bir turizm, bir tarih kenti ama aynı zamanda da bir üniversite kenti. Şuan Üniversite’nin nüfusu Menteşe’nin 3’te birini oluşturuyor. Bu önemli bir rakam. İşte bu yüzden katılım yapmanız, düşüncelerinizi ifade etmeniz lazım. Yerel Yönetimlerin en önemlisi Halk ile beraber iç içe olmak” dedi.

Başkan Gümüş konuşmasında Menteşe’nin yeni kurulan bir belediye olduğunu belirterek, “ Yeni Büyükşehir yasası ile Muğla Merkez artık Menteşe oldu. Buna bağlı olarak 4 beldemiz kapandı, kırsaldaki 48 köyümüzde mahalle oldu. İlçe merkezimiz ile birlikte hepsi Menteşe Belediyesine bağlı oldu.  Menteşe ile birlikte 13 ilçede Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlandı. Tabi bu durumda artık yol, su, kanalizasyon, ulaşım, itfaiye gibi ana hizmetler Büyükşehir’in sorumluluğuna girdi. Park-bahçe, Fen İşleri gibi hizmetlerde Menteşe Belediyesi’nin sorumluluğunda kaldı” diye konuştu.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, gençlere her zaman güvendiğini belirterek, “Üniversite Şehri Muğla’da, Menteşe’de sizler ile birlikte iç içe olmak istiyoruz.  Kültür Şenliklerimizde olduğu gibi çeşitli aktiviteler, etkinlikler ile her zaman beraber olacağımıza inanıyorum. Ve kapımın her zaman açık olduğunu da buradan belirtmek isterim. Projeniz olur, eleştiriniz olur hiç fark etmez, kapım sizlere her zaman açık. Az öncede söylediğim gibi, “Menteşe’yi sizlerle birlikte yöneteceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Gümüş’ün konuşması daha sonra öğrenciler ile birlikte soru-cevap şeklinde devam etti.

Öğrencilerin sorularının ardından Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’e katılımlarından dolayı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Marangoz tarafından plaket verildi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş daha sonra NowWeMove (Şimdi Hareket Zamanı) kampanyasına katılarak öğrenciler ile birlikte yakar top oynadı.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.