Gümüş, Mor Bayrak Projesi’ni değerlendirdi

Menteşe Belediyesi, ülkemizde son günlerde artarak devam eden kadına yönelik şiddete, kadın - erkek eşitsizliğine dikkat çekmek, halkımızı bilinçlendirmek amacıyla “Mor Bayrak” Projesi başlattı. Proje kapsamında toplumsal...

Gümüş, Mor Bayrak Projesi’ni değerlendirdi

Menteşe Belediyesi, ülkemizde son günlerde artarak devam eden kadına yönelik şiddete, kadın - erkek eşitsizliğine dikkat çekmek, halkımızı bilinçlendirmek amacıyla “Mor Bayrak” Projesi başlattı. Proje kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliğinin her aşamada güçlendirilmesi hedefleniyor.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Mor Bayrak projesi hakkında yaptığı açıklamada, “Belediye olarak ülkemizde son günlerde artarak devam eden kadına yönelik şiddete, kadın - erkek eşitsizliğine dikkat çekmek, halkımızı bilinçlendirmek amacıyla “Mor Bayrak” Projesini başlattık. Projenin amacı, Türkiye’deki kadın aleyhine eşitsizlik tablosunu Belediyeden başlayarak değiştirmek, toplumsal cinsiyet eşitliğini her aşamada güçlendirmek. Ev kadını da olsa, çalışıyor da olsa, ev içi sorumluluğu ve yükleri çok ağır olan kadınların yüklerini birazcık da olsa hafifletme gayretindeyiz. Geleceğin teminatı olan çocuklarımızı büyük bir özenle yetiştiren annelerin yüklerini de çocuklara yönelik sosyal faaliyetlerle azaltmaya çalışıyoruz. Hiçbir yurttaşımız belediyemizde, cinsiyetinden, dininden, mezhebinden, cinsel yöneliminden, engelinden, yaşından ya da benzeri herhangi bir nedenden dolayı ayrımcılığa uğrayamaz, uğramayacak. Proje kapmasında öncelikli olarak belediyemiz değerlendirmeye tabi tutulacak. Projemizin ikinci aşamasıysa belediyemiz sınırları içindeki işyerleri ve işletmelere mor bayrak verilmesi olacak. Kurulduğu günden bu yana bu konuda oldukça yol kateden belediyemizde 10 Erkek müdür ve 6 kadın müdür bulunmaktadır. Amacımız hem yönetici hem de personel düzeyinde çalışan kadın sayısını arttırmaktır” dedi.

Başkan Gümüş, kadına yönelik olarak şu ana kadar birçok projenin başlatıldığını ve çalışmaların devam ettiğini belirterek, “ Menteşe Belediyesi olarak sağlıklı toplum, sosyal belediye projemizi hayata geçirdik. Ketem ile işbirliği içerisinde yürütülen bu proje kapsamında tüm kırsal mahallelerimizdeki kadınların; meme, rahim ağzı ve bağırsak kanseri taramaları ücretsiz olarak yapılıyor. Aynı zamanda konuyla ilgili olarak bilgilendirme çalışmaları tüm mahallelerimizde devam ediyor.  Ayrıca ücretsiz psikolojik, hukuki, iletişim ve evlilik öncesi danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Bunun yanında yine kadınlar için özel kurslar düzenliyor, bu kurslar ile hem sosyalleşmeleri, hem de kurslarda yaptıkları ürünleri sergileyip, satmalarına yardımcı oluyoruz. Yine Menteşe Belediyesi olarak “Menteşe’nin vefalı elleri, yaşlıların sıcak yürekleri” projemizle bakıma ihtiyacı olan yaşlıların, evde bakım ve temizlik işlerini yapmaya devam ediyoruz. Aynı zamanda bu proje kapsamında birçok kadına da istihdam sağladık. Geleceğimiz olan çocuklarımız için başlattığımız “Mutlu çocuklar, umutlu yarınlar” projesiyle aynı zamanda kadınların yüklerini hafifletmeyi planladık. Seminerler ve söyleşiler düzenliyoruz. Kadına Yönelik şiddete dikkat çekmek için “Hepimiz Katilimize aşık mıyız?” adı altında bir seminer düzenledik. Bunun yanında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde çeşitli panel ve etkinlikler de düzenleyeceğiz” dedi.

Menteşe Belediyesinin 2015- 2019 Stratejik Planından bahseden Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Stratejik Planımızda yer alan birçok projemiz var. Bunlardan El Ele Butik projesi ile ikinci el eşyaların, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için düşünülen Dayanışma Merkezi. Bu Merkezimiz hizmet vermeye devam ediyor.  Bunun dışında halkın ve kadınların ihtiyacına yönelik meydan, rekreasyon alanları, açık spor alanları, park bahçe alanlarının kamuya kazandırılması. Menteşe ilçesinin üst yapı düzenlemelerinin (yol, kaldırım, meydan vb.) kentsel tasarım projeleriyle geliştirilmesini hedefliyoruz. Kaldırımların yayalara, engelli araçlara ve bebek araçlarına konfor sağlayıcı özellikte erişilebilirlik, izleme ve denetleme yönetmeliğine ve uluslararası norm ve standartlara uygun duruma getirilmesini, cadde ve sokaklara dekoratif aydınlatma direk ve malzemelerinin alınarak yine kadınların sokak ve caddeleri akşamları daha güvenli kullanmalarını, geçici kadın barınma istasyonunun kurulmasını planlıyoruz.  Gençlerin ve kadınların boş vakitlerini üreterek değerlendirmeleri amacıyla kurslar açtık, öğrencilerin geçici barınma ihtiyacının karşılanması için çalışmalara başladık. Kadına yönelik şiddet ile ilgili bilinçlendirme etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz. Şiddete uğrayan kadınlara psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmeti vermeye başladık. İlçemiz içerisinde yiyecek – içecek, hediyelik eşya vb. üretici ve tasarımcı kişilere yönelik sanat sokağı, hanımeli sokağı vb. kurularak istihdam yaratılması” projelerimiz içindedir” dedi.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.