Gültekin Palabıyık vefat etti

Muğla’nın sevilen ve renkli simalarından, meslek yaşamı boyunca binlerce hastaya şifa veren, Muğla Tabip Odası Eski Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Gültekin Palabıyık hayata gözlerini yumdu.Palabıyık için önce yıllarca...

Gültekin Palabıyık vefat etti

Muğla’nın sevilen ve renkli simalarından, meslek yaşamı boyunca binlerce hastaya şifa veren, Muğla Tabip Odası Eski Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Gültekin Palabıyık hayata gözlerini yumdu.

Palabıyık için önce yıllarca görev yaptığı hastane önünde bir tören düzenlendi. Daha sonra Kurşunlu Camii’nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Ula’daki Aile Kabristanlığında toprağa verilen Palabıyık’ı son yolculuğuna, mülki erkan, iş ve siyaset dünyası, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda Muğlalı, ailesi ve yakınları uğurladı.

Aslen Ulalı olan ve Muğla Tabip Odası Eski Başkanı Gültekin Palabıyık vefat etti. 1938 yılında Ula’da dünyaya gelen Palabıyık, 45 yıl sürdürdüğü mesleği doktorluğu esnasında binlerce hastaya şifa dağıtırken, 2004-2009 yılları arasında da Muğla Belediye Meclis üyesi olarak hizmet verdi.

76 yaşında vefat eden Gültekin Palabıyık, genel cerrah olarak mesleğini sürdürürken, 2000-2004 yılları arasında Muğla Tabip Odası Başkanlığı görevini yürüttü.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.