“Gücümüz sizden, enerjimiz güneşten”

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ‘Gücümüz Sizden Enerjimiz Güneşten’ sloganıyla çevreci bisikletleri yeni teknoloji ile tanıştırdı.Fethiye Belediyesinin Türkiye’de benzeri olmayan çevreci bisikletleri...

“Gücümüz sizden, enerjimiz güneşten”

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ‘Gücümüz Sizden Enerjimiz Güneşten’ sloganıyla çevreci bisikletleri yeni teknoloji ile tanıştırdı.

Fethiye Belediyesinin Türkiye’de benzeri olmayan çevreci bisikletleri artık güneş enerjisinden faydalanarak enerji üretecek ve Fethiyelilere hizmet verecek.

Yılın sekiz ayı güneş gören Fethiye’de, Belediye güneş enerjisini kullanarak geri dönüştürülebilir atıkları çevreci bisikletler ile toplamayı hedefliyor. Hizmet veren tüm çevreci bisikletlere güneş enerjisi paneli taktıran belediye yetkilileri ilçenin 15 mahallesinde güneşten yararlanarak dönüştürülebilir atıkları toplayacak.

“Çevre ödülünü boşa almadığımızın ispatıdır”

Güneş enerjisi panelli çevreci bisikletler hakkında bilgiler veren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Tabi çevresel değerler konusunda Fethiye Belediyesi çevre ödülünü boşa almadığını her konuda ispat ediyor. Çevre birimimizin bu konuda Türkiye de çok ses getiren faaliyetleri var. Burada beraber çalışmış olduğumuz Kahraman kardeşimizin çabaları, hem de bizim birimimizin bu anlamdaki çalışmalarıyla kazandırılan çevresel bisikletimiz. Elektrik ile şarj edilen akülü araçlarımızdı. Ödül almıştık. Şimdi ise aküsünü üstündeki güneş panelinden aldığı enerji ile dolduruyor. Çok da güzel olmuş. Arkadaşlarımı kutluyorum. Verimli olduğu takdirde bunu çoğaltacağız. Bu anlamda yapabileceğimiz elimizde on adet araç var. Bunların hepsini inşallah güneş paneline çevireceğiz. Buda bizim nereye doğru gittiğimiz göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.