Gönül Elçileri Projesi'nin tanıtımı sürüyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen Gönül Elçileri Projesinin tanıtım toplantıları ilçelerimizde de yapılmaya başlandı.Bu kapsamda 12 Şubat 2013 tarihinde Fethiye'de, 25 Şubat 2013 tarihinde Bodrum'da, 1 Mart...

Gönül Elçileri Projesi'nin tanıtımı sürüyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen Gönül Elçileri Projesinin tanıtım toplantıları ilçelerimizde de yapılmaya başlandı.

Bu kapsamda 12 Şubat 2013 tarihinde Fethiye'de, 25 Şubat 2013 tarihinde Bodrum'da, 1 Mart 2013 tarihinde de Marmaris'te tanıtım toplantıları yapıldı.

Fethiye'de yapılan toplantıya Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ın eşi Zeynep Çalık, Bodrum'da yapılan tanıtıma Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan'ın eşi Sevilay Gödekmerdan ve Marmaris'te organize edilen tanıtım toplantısına Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral ev sahipliği yaptı. Toplantılara ilçelerdeki kamu kurum kuruluş temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin yoğun katılımı dikkat çekti.

Muğla Valisi Fatih Şahin'in eşi Ayşe Şahin, Vali Yardımcısı Dr. Mestan Yayman ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu'nun sunum yaptıkları toplantılarda, sosyal sorunların çözümünde bu projenin büyük bir eksikliği gidereceği ve vatandaş ile devlet arasındaki duvarların kaldırılmasının önemli olduğu vurgulandı. Dezavantajlı kesimlerin ihtiyaçlarının tespiti ve giderilmesi konularında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Gönül Elçileri Projesini koordine eden Ayşe Şahin, kaymakamların ve diğer kamu yöneticilerinin eşleriyle projeyi toplumun her kesimine anlatmaya ve yaymaya çalıştıklarını ifade etti. Ayşe Şahin, çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları olduğunu belirtti. Çocukların yeterli sevgi alabildikleri, gereksinimlerinin düzenli olarak karşılandığı sıcak aile ortamında yetiştirildiklerinde sağlıklı bireyler olabildiklerinin bilimsel olarak kanıtlandığına dikkat çeken Şahin, "Gönül Elçileri" projesinin herkese anlatılmasını ve katkı verilmesini istedi.

Toplantılarda Gönül Elçileri Projesi tanıtılarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yürütülen hizmetlerde gönüllü sayısının arttırılması konuşulurken bundan sonrası için yapılacak çalışmalar da anlatıldı. Slâyt gösterilerinin yanı sıra katılımcılara tanıtım broşürler de dağıtıldı.

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.