Göltürkbükü Belediye Başkanı göreve iade edildi

Muğla’nın Bodrum ilçesi Göltürkbükü Belde Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, görevine iade edildi.Yaklaşık 2 yıl önce imar, rüşvet, devletin otoritesini zaafa uğratma, haksız mal edinme gibi suçlardan dolayı görevinden...

Göltürkbükü Belediye Başkanı göreve iade edildi

Muğla’nın Bodrum ilçesi Göltürkbükü Belde Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, görevine iade edildi.

Yaklaşık 2 yıl önce imar, rüşvet, devletin otoritesini zaafa uğratma, haksız mal edinme gibi suçlardan dolayı görevinden alınan Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar bugün görevine iade edildi. GölTürkbükü Belde Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar’a göreve iade edilme yazısı, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan tarafından tebliğ edildi. Halil İbrahim Kaynar 13 Ekim 2010 tarihinde Anayasanın 1127’inci maddesinin dördüncü fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanunu 47'inci maddesi gereğince İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmıştı. Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, özellikle imarla ilgili konuların ağırlık kazandığı bunun yanı sıra rüşvet, haksız mal edinme, devletin otoritesinin, zaafa uğratma gibi iddiaların ile suçlanıyordu. Jet sosyetenin, ikoncanların yazlık mekânı olan Göltürkbükü Belediye başkanı Halil İbrahim Kaynar delillerin karartılması ihtimali göz önüne alınarak İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı. O dönem de, mahkemesine başvurarak itiraz edeceğini söyleyen Kaynar, Göltürkbükü beldesinde önce 5 yıl muhtarlık yapmış, belediye olduktan sonrada 3 üncü dönemdir ANAP‘tan belediye başkanı seçilmişti. Halil İbrahim Kaynar göreve geri dönme yazısını büyük bir sevinçle aldıktan sonra gazetecilere bundan sonra daha büyük heyecanla hizmet yapacağını ifade ederek “Türkiye Cumhuriyetine, adalete, bakanlığımıza, kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Bazı eksiklerimizi göremiyorduk. Bu arada eksiklerimizi görmüş olduk. Halkın nabzını, istediklerini yakından izledik. Daha önce görevde olduğumuz zaman bazı şeyleri göremiyorsunuz. Bu eksikleri tamamlamak için halkımla iki yıl iç içe yaşadım. Onları yakından dinleyip beldemin eksiklerini yakından gördüm. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. 2 yıl belde kaybetti. Bu konuda biraz üzgünüm. Hatasız kul olmaz. Bu hataları eksikleri 15 aylık süre içerisinde tamamlamaya çalışacağız. Hiçbir heyecanımı kaybetmedim. Yeni göreve başlamış gibi, beldenin eksiklerin, tam hızla, kalıcı bir şekilde bitirmeye çalışacağız.” dedi.

“Benim için master oldu”

Halil İbrahim Kaynar görevde iki yıl uzaklaştırılmasını master olarak değerlendirerek, “Bu süreyi master olarak kabul ettim. Bu bir hayat mastırıydı. Dostluk mastırıydı. Dost ve düşmanlık mastırıydı. Ama ben hiç kimseye düşman değilim. Herkesi kucaklıyorum, kimseye kırgın değilim. Yaşamım süresi içerisinde herkesle barışık yaşayacağım” ifadelerini kullandı.

Bodrum Kaymakamı Gödekmerdan ise “Yaklaşık 2 yıldır görevinden açıkta bulunan Göltürkbükü belediye başkanımız, İçişleri Bakanlığımızın göreve iade yazısı ile bu günden itibaren görevine başlamıştır. Biz de bu kararı tebliğ ettik. İnşallah beldemiz başta olmak üzere memleketimize, insanlarımıza hayırlı uğurlu olur” dedi.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.