Gökovalı Belgeseli tamamlandı

Yönetmenliğini ve yapımcılığını Ali Murat Günay'ın üstlendiği, Prof. Dr. Şadan Gökovalı'nın hayatını anlatan "Ben Kitaplarımla Yaşadım" belgeseli Muğlalı izleyicisi ile buluştu.İlk gösterimi Tüyap İzmir Kitap Fuarında...

Gökovalı Belgeseli tamamlandı

Yönetmenliğini ve yapımcılığını Ali Murat Günay'ın üstlendiği, Prof. Dr. Şadan Gökovalı'nın hayatını anlatan "Ben Kitaplarımla Yaşadım" belgeseli Muğlalı izleyicisi ile buluştu.

İlk gösterimi Tüyap İzmir Kitap Fuarında yapılan belgeselin Muğla gösterimi Akyaka'da yapılırken, gösterime Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Murat Gökalp, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ve çok sayıda davetli katıldı.

Belgeselin yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlenen RGB Film Yapım şirketinin sahibi Ali Murat Günay, Şadan Gökovalı gibi bir değerin hayatının belgelenmesinin çok önemli olduğunu belirterek; "RGB Film Yapım olarak Şadan Hoca gibi bir insanla çalışmanın gururunu yaşıyoruz. Böyle örnek alınası hayatların belgelenmesi, arşivlenmesi ve gelecek nesillere aktarılması bizim için çok önemli. Yaklaşık 2 sene boyunca süren çalışmalarımız sonucunda tamamen kendi imkanlarımızla yaptığımız bu belgeseli İzmir'den sonra Muğlalı izleyicilerimizle ile buluşturmaktan gurur duyuyorum." dedi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Şadan Gökovalı'nın öğrencisi olmama rağmen onunla birlikte derse girme şansı yakaladım. Şadan Hocam derste kollarını açar hadi bir program yapalım derdi. Bizler de o sayede doğaçlamanın katkısıyla çok güzel programlar yaptık. Her zaman hayıflandığım konu, Şadan Hocamın hazırladığı programlardan birinde seslendirme yapamamaktı. Ancak bu belgesele ses vererek bu keyfi bir nebze olsun yaşamış oldum. Bu yüzden belgeseli canla başla hazırlayan Ali Murat Günay'a çok teşekkür ediyorum."

Gösterime katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise "Bu güzel çalışma için her şeyden önce Ali Murat Günay'ı kutluyorum" dedi. Başkan Gürün sözlerine şöyle devam etti: Belgesel Şadan Hocamın hayatını çok güzel yansıtmış. Zaman zaman duygulanarak izledim. Şadan Gökovalı bitmeyen bir kaynak. Bilgi birikimi ve kelime hazinesi o kadar dolu ki… Bunu bizlere aktarmak için elinden geleni yapıyor. Bu belgeselde Hocamın hayatının en önemli kaydı oldu. Bu açıdan Murat Bey'i tekrar kutluyorum."

Yapım süreci yaklaşık 2 sene süren belgeselin senaryosunu Hüseyin Yurttaş yazarken seslendirmesini Misket Dikmen ve Fikret Alan yaptı.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.