Geri Dönüşüme Bakanlık onayı

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün geçtiğimiz yıllarda 15 mahallede sürdürdüğü ambalaj atıkları toplama işlemini, Büyükşehir yasasıyla Fethiye Belediyesi sınırlarına dâhil olan 26 mahallede de...

Geri Dönüşüme Bakanlık onayı

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün geçtiğimiz yıllarda 15 mahallede sürdürdüğü ambalaj atıkları toplama işlemini, Büyükşehir yasasıyla Fethiye Belediyesi sınırlarına dâhil olan 26 mahallede de uygulamak için hazırladığı ambalaj atıklarının yönetimine dair revize planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Fethiye Belediyesi tarafından yapılıp, Bakanlık onayına sunulan plana göre 1. etapta Fethiye merkez, Ölüdeniz ve Göcek mahallelerine çevreci bisikletler ve geri dönüşüm kafesleri yerleştirilecek. 2. etap ise Çiftlik, Karaçulha, Çamköy, Yeşil Üzümlü mahallelerinde, 3.Etap Gökben, İncirköy, Eldirek, Yanıklar, Kargı, İnlice, Arpacık, Söğütlü, Karacaören, Keçiler, Kaya mahallelerinde ve 4.Etap Koru, Kızılbel, Çenger, Gökçeovacık, Uzunyurt, Karaağaç, Yakacık mahallelerinde aynı uygulamalar ve kapı kapı bilgilendirme çalışmaları faaliyete geçilecek.

Plan titizlikle hazırlandı

Bakanlığın onayından geçen ve Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin hassasiyetle hazırladıkları planda araç güzergahları, toplam kullanılacak konteynır sayısı ve yerleri, ambalaj atığı toplama noktaları, verilecek eğitimlere dair birçok detaylı bilgi bulunduğu belirtildi. Bunun yanında Geri Kazanım Projesi kapsamında yapılacak olan çalışmaların yerine getirilip getirilmediğini görmek amacıyla, Fethiye Belediyesi ve Kaydem Plastik yetkilileri tarafından izleme ekibi oluşturulduğunun da altı çizildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan plan hakkında bilgiler veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak, “15 mahallede yürüttüğümüz geri dönüşüm hizmetlerini yeni bağlanan bölgelerimizde verebilmek için detaylı bir şekilde hazırladığımız atıkların yönetimine dair süreci açıklayan plan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Bundan sonraki süreçte bu plan doğrultusunda yol haritamız bellidir. Okullarda eğitimlerimiz başlayacak, halkımıza geri dönüşüm ayrımının nasıl yapılacağı, hangi gün ve saatlerde toplama işleminin gerçekleşeceği çeşitli aktivitelerle anlatılacaktır. Bu projenin halkımızın gönüllü desteğiyle süreklilik sağlayacağı inancıyla çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.