Gençler için Trafik Eğitim Parkı

Fethiye Belediyesi tarafından öğrenim çağındaki gençler için trafik kurallarını ve sürücülüğü öğrenebilmesi için Trafik Eğitim Parkı yapılıyor.Ocak ayı içerisinde açılışı yapılacak olan tesiste çalışmalar hızla...

Gençler için Trafik Eğitim Parkı

Fethiye Belediyesi tarafından öğrenim çağındaki gençler için trafik kurallarını ve sürücülüğü öğrenebilmesi için Trafik Eğitim Parkı yapılıyor.

Ocak ayı içerisinde açılışı yapılacak olan tesiste çalışmalar hızla devam ederken, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı eğitim parkında incelemelerde bulundu. Trafik Eğitim Parkında öğrencilere teorik olarak anlatılan dersler sonrasında uygulamalı olarak direksiyon eğitimi, karşıdan karşıya geçme, trafik sinyalizasyon işaretleri ve birçok konuda uygulamalı olarak eğitim verilecek.

Fethiye Belediyesi’nin yapımına Taşyaka Mahallesi’nde başladığı bölgenin en büyük Trafik Eğitim Parkı'nın inşaatı hızla sürüyor. Eğitim hizmetlerinin verilebilmesi amacıyla yapımına başlanan ve 7 bin metrekarelik alana sahip parkın 4 bin 500 metrkarelik kısmında direksiyon eğitimin yapılması amacıyla yollar, kavşaklar, bisiklet yolları, engelli yolları, park alanları ve üst geçit bulunuyor. Parkta trafik eğitiminin verilmesi amacıyla öğrenciler için derslikte yapılacak.

Yapımı devam eden Trafik Eğitim Parkının çalışmalarını beraberinde Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Fikret Kaynak ile inceleyen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, bu çalışmanın uzun vadede başarılı olacağını söyledi. Başkan Saatcı, “Taşyaka Mahallesinde yapacak olduğumuz trafik eğitim parkı için çalışmalarımız devam ediyor. Mahalle halkı ve engelli vatandaşlarımız içinde oyun grupları da halkımızın hizmetine sunulacak. Ocak ayı içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz. Arkadaşlarım çok hızlı çalışıyor. Özellikle Trafik Eğitim Parkının uzun vadede buradan eğitim alıp, direksiyona geçecek olan çocuklarımıza etkisi ileride tabi ki uzun vadede görülecek. Dünya geneline baktığımızda trafik kazaları en önde giden ülkemizde kaza sayısını düşürecek bir etken olacağına inanıyorum. Burası vatandaşlarımızın hoşça vakit geçireceği bir mekân yanı sıra, çocuklarımızın geleceği için eğitimini sağlayacağı bir yer olacak. Direksiyona geçmeyi düşünen 18 yaşı altındaki herkes gelip buradan bir eğitimden geçecek. Bunun semeresini de trafiğe çıkınca alacak” dedi.

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.