Gençler doğayı korumak için birleşti

Faaliyetlerini Muğla Gençlik Merkezi’nde sürdüren  “Doğanın Evlatları Gençlik Grubunun yürüttüğü  ve TC Avrupa Birliği Bakanlığı – Ulusal Ajans tarafından Gençlik Programı kapsamında hibelendirilen “Together...

Gençler doğayı korumak için birleşti

Faaliyetlerini Muğla Gençlik Merkezi’nde sürdüren  “Doğanın Evlatları Gençlik Grubunun yürüttüğü  ve TC Avrupa Birliği Bakanlığı – Ulusal Ajans tarafından Gençlik Programı kapsamında hibelendirilen “Together For The Nature” ( Doğa İçin Beraberiz) Projesi kapsamında 18 - 26 Mart 2013 tarihleri arası Bulgaristan, Avusturya, İtalya, İspanya ve Portekiz’ den gelen 25 genç, gönüllü gençlerimizle toplam 35 genç, bir Gençlik Değişimi gerçekleştiriyorlar.

Gruba ev sahipliği yapan Muğla Gençlik Merkezi ile Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Belediyesi tarafından da desteklenen projemizin amacı farklı ülkelerden gelen gençlerin hep beraber hareket ederek bir bütün oluşturabileceklerini görebilmeleri, çevre ve doğa kullanımı üzerine farkındalık kazanmaları ve atölye çalışmalarında işlenecek Avrupalılık Bilinci ve Aktif Vatandaşlık konusunu etkinliklerle ve kültürel paylaşımlarla pekiştirmeleridir.

Sadece ülkemizin değil kendi ülkelerindeki  gençlik ve spor çalışmaları konusunda da Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker ile sohbet eden gençler bu keyifli  toplantıdan yeni bilgiler ile mutlu ayrıldılar.

Proje boyunca gençler ülkelerinden getirdikleri fidan ve tohumlarla Sevgi-Barış-Dostluk Bahçesi ve gençlik ormanı oluşturacaklar. Ayrıca çevre temizliği ve koruma bilincini artırmak için yereldeki gençlerle buluşarak ortak çalışmalarda bulunacaklar.

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.