GEKA’nın bütçesi 20 milyon TL

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2014 yılında Muğla, Aydın ve Denizli illeri için 20 milyon TL tutarında Proje Teklif Çağrısı yapacak. Bu çağrılar 14 milyon TL’lik Yenilikle Dönüşüm, 6 milyon TL’lik de Destek Kapsamında...

GEKA’nın bütçesi 20 milyon TL

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2014 yılında Muğla, Aydın ve Denizli illeri için 20 milyon TL tutarında Proje Teklif Çağrısı yapacak. Bu çağrılar 14 milyon TL’lik Yenilikle Dönüşüm, 6 milyon TL’lik de Destek Kapsamında gerçekleştirilecek.

Aydın. Denizli ve Muğla illerinin oluşturduğu Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 2014 yılı proje çağrı miktarı açıklandı. Üç il için toplam 20 milyon TL proje çağrısı yapılacak. GEKA’nın 2014 yılı proje teklif çağrısı kapsamında yürütülecek mali destek programları ile ilgili paydaşların bilgilendirilmesi toplantısının ilki Muğla’da yapıldı. Toplantıya GEKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Genel Meclis Başkanı Cemal Gürpınar, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ile GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Muğla Valisi ve GEKA Dönem Başkanı Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Güney Ege Kalkınma Ajansının 2010 yılından bugüne kadar üç ile toplam 36 milyon 479 bin 280 TL kaynak aktarımı yaptığını açıkladı. Vali Güvençer, “2010 yılından bu yana GEKA tarafından Muğla’da 84 proje için toplam 14,5 milyon TL kaynak aktarıldı. 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında yıl içinde toplam 29 adet projeye GEKA tarafından destek verilmiştir. Toplam bütçesi 2 milyon 300 TL olan programda değerlendirmeyi geçen 29 projeye Ajans tarafından sağlanan destek tutarı tüm projeler için 1 milyon 930 bin 081,80 TL olarak belirlenmiştir. 2013 yılı Teknik Destek Programında; Ajansa başvuru yapan projelerden 56 adedi destek almaya hak kazanmıştır. Bu destek programı çerçevesinde Ajans 500 bin TL olan program toplam bütçesinin tamamını projelere tahsis etmiştir. Ajansın geçen yıl yürüttüğü 2013 Yılı Alternatif Turizm Mali Destek Programları kapsamında, GEKA’ya proje başvurusu yapan 78 projeden destek almaya hak kazanan ve sözleşme imzalayan toplam 26 proje sahibi için proje uygulama sürecine girilmiştir. İlgili destek kapsamında kazanan 26 projenin yaklaşık olarak toplam 11.4 Milyon TL’lik bir bütçe miktarı ile desteklenmesi öngörülmektedir. Böylece, 2013 Yılı Alternatif Turizm Mali Destek Programlarında başarılı bulunan projeler ile bölge için 19,8 milyon TL’lik bir yatırım potansiyeli uygulamaya geçirilmiş olacaktır. Güney Ege Kalkınma Ajansı 2014 Yılı için Yenilikle Dönüşüm ve Çevre Mali Destek Programlarını hazırlamıştır” dedi.

20 milyon TL’lik proje çağrısı yapılacak

Vali Güvençer GEKA tarafından 2014 Yılı Mali Destek Programları ile Aydın, Deniz ve Muğla illeri için toplamda 20 milyon TL’nın bölgeye aktarılması planlandığı açıkladı. Güvençer, “Yenilikle Dönüşüm Mali Destek Programı yine Kâr Amacı Güden ve Gütmeyen kurumlara göre ayrıştırılmıştır. Kâr Amacı Güden İşletmelere Yönelik Yenilikle Dönüşüm Mali Destek Programının bütçesi 11 milyon TLY, olarak belirlenmiştir. Bu program kapsamında “işletmelerin yenilik, teknoloji, tasarım ve markalaşma kapasitelerinin geliştirilerek rekabet güçlerinin artırılması” amaçlanmaktadır. Küçük Ölçekli Altyapı Projelerine Yönelik Yenilikle Dönüşüm Mali Destek Programının bütçesi 3 milyon TL olarak belirlenmiştir. Bu program kapsamında “Bölge’nin Ar-Ge, teknoloji, tasarım, yenilik ve yeniliğe dayalı girişimcilik kapasitesinin artırılması; özel sektör, üniversite, kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğinin geliştirilmesi” amaçlanmaktadır. Kâr Amacı Güden İşletmelere Yönelik hazırlanan Çevre Mali Destek Programının bütçesi ise 6 milyon TL olarak belirlenmiştir. Bu program kapsamında ise “Çevresel sürdürülebilirliği sağlamak üzere bölgede çevre kirliliğinin azaltılması, atıklardan yeni ürün ve enerji üretilmesi ile katma değerin artırılması” amaçlanmaktadır. Güney Ege Kalkınma Ajansı desteklerinin bölge kalkınması için ivme kazandırıcı etkisi tüm kesimler tarafından kabul edilmiştir. Ajans, 2014 yılında Mali Destek Programları ile birlikte Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programları ile de Bölge paydaşlarının projelerini üç koldan desteklemeye devam edecektir” dedi.

Toplantıda GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, GEKA’nın 2010 yılından bu yana yaptığı çalışmalar ve 2014 yılı içinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.