GEKA’dan belediyeye hibe

Muğla Belediyesi’nin Akıllı Bisiklet Durakları için GEKA’Dan almaya hak kazandığı hibenin sözleşmesi taraflar arasında imzalandı.Muğla Belediyesi, 2010 Yılı Mali Destek Programı kapsamında park ve Bahçelerin Arıtılmış...

GEKA’dan belediyeye hibe

Muğla Belediyesi’nin Akıllı Bisiklet Durakları için GEKA’Dan almaya hak kazandığı hibenin sözleşmesi taraflar arasında imzalandı.

Muğla Belediyesi, 2010 Yılı Mali Destek Programı kapsamında park ve Bahçelerin Arıtılmış Su ile Sulanması ve Sonsuz Kaynağımız Güneş isimli iki örnek projeden sonra, Muğla Belediyesi, GEKA (Güney Ege Kalkınma Ajansı) 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Avrupa Bisiklet Rotaları EuroVelo Potansiyeli Projesi adı altında bir projede daha destek almaya hak kazanmıştı.

Proje kapsamında 48 bin 710 TL hibe alınmaya hak kazanan Muğla Belediyesi, bu bütçeyi, bisiklet rotalarının belirlenmesi, kullanılacak bisikletlerin alımı, rotaların belirlenmesi için saha çalışması ve seminerler için kullanacak.

2013 yılı içinde destek almaya hak kazanan iki belediyeden birisi olan Muğla Belediyesi, Muğla Bisiklet Derneği ile yürüteceği projede Muğla İli içerisindeki EuroVelo Avrupa Bisiklet Yolları Ağı potansiyelinin belirlenmesi ile Muğla ili içerisindeki EuroVelo Avrupa Bisiklet Yolları potansiyeline sahip rotaların belirlenerek Atina’ya kadar gelen rotanın denizyolu ile Muğla’ya bağlanması amaçlanıyor. EuroVelo (Avrupa Bisiklet Yolu Ağı) 12 ayrı uzun yol rotası ile Avrupa içinde bisiklet ile seyahat etme imkânı sağlayan bir proje. Toplam 66.000 km olarak planlanan ağın 45.000 kilometresi tamamlanmış durumda. Kalan bölümler için yeni ülke ve rotaların çalışmaları çalıştay ve yeni projeler ile oluşturulması öngörülüyor. EuroVelo projesi uzunluğu ve yapılma mantığı bakımından Trans-Kanada Bisiklet Yolu ve Birleşik Devletler Greenway yolu ile benzer özellikler taşımaktadır. Avrupa Bisikletçiler Federasyonu tarafından geliştirilen proje Avrupa Birliği'nden destek almak için çaba gösteriyor.

EuroVelo Bisiklet Yolları Ağı, Türkiye ye en yakın şehir olarak Atina’ya kadar gelmektedir. Bu proje desteği ile sağlanacak farkındalık ve bilgilendirmelerle Avrupa Bisiklet Federasyonu tarafından yürütülen EuroVelo-EV çalışmaları için Atina’ dan Muğla’mıza deniz ulaşımı ile bağlanması ve Avrupa’daki bisikletçilerin Muğla iline gelmesi amaçlanıyor.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.