GEKA yönetimi toplantı

Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) 95. Yönetim Kurulu Toplantısı, Muğla Valisi Amir Çiçek Başkanlığında Aydın’da gerçekleştirildi.GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Amir Çiçek’in açılış konuşmasıyla başlayan...

GEKA yönetimi toplantı

Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) 95. Yönetim Kurulu Toplantısı, Muğla Valisi Amir Çiçek Başkanlığında Aydın’da gerçekleştirildi.

GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Amir Çiçek’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, GEKA Genel Sekreter vekili Özgür Akdoğan ile kurulun diğer üyeleri katıldı.

Güney Ege Kalkınma Ajansının “Yaşam kalitesi yüksek, yeniliğe dayalı üreten, doğasını koruyan, küresel turizm odağı Güney Ege” vizyonu doğrultusunda çalışmalarına yön verdiğini belirten Vali Çiçek, “Ajansımız geçen yıllarda olduğu gibi son dönemde de öncelikle bölgenin turizm olanakları ile AR-GE çalışmalarının geliştirilmesi ve tanıtımına yönelik faaliyetleri gerçekleştirdi. Bunun yanında Enerji Verimliliği kavramının bölgede yaygınlaştırılması, bölgenin yatırım olanaklarının artırılması ve tanıtılması ile proje destek faaliyetleri de gerçekleştirilen diğer çalışmalar arasında yer aldı” diye konuştu.

Vali Çiçek, yapılan çalışmalar hakkında şu açıklamalarda bulundu:“Hintli Seyahat Acentelerinin tanıtım organizasyonuna katkı sağlayan Ajansımız bunun yanında Aydın ilinin turizmden aldığı payı artırmak amacıyla düzenlenen “Turizm Platformu Genel Kurulu”nu organize etti. Uluslararası Ar-Ge ve İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı’na, Güney Ege Bölgesi’nde ileri teknoloji üzerine çalışan, AR-GE yapabilme kapasitesine sahip ve bu alanda proje üreten kurumlar ile katılım sağlayan Ajansımız, ilgili firma ve kurumları uluslararası sektör temsilcileriyle bir araya getirdi.

Denizli’de gerçekleştirilen ve T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından desteklenen “Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Projesi” bölge toplantısının düzenlenmesine katkı sağlayan GEKA ayrıca, enerji verimliliği konusunda destek verdiği ve ülkemizde enerji verimliliği alanında örnek teşkil eden projelerin tanıtımı için düzenlediği toplantılara Aydın’da ve Denizli’de devam etti.

Ekonomi Bakanlığı yatırım teşvik uygulamaları hakkında Yatırım Destek Ofislerinin bilgi ve becerilerinin artırılmasına yönelik tecrübe paylaşımı toplantısının ikincisini bölgemizde düzenleyen Ajansımız, 22 Kalkınma Ajansı’ndan 64 uzmanı bir araya getirdi. Bunun yanında bölgenin yatırım olanaklarının geliştirilmesi ve tanıtılması kapsamında; Dubai merkezli şirketler grubunu bölgeye davet eden Ajansımız, şirket yöneticilerini Bodrum’da misafir ederek bölgeye yapmayı planladıkları yatırımları incelemelerini sağladı ve kendilerine yatırım alanlarıyla ilgili bilgi verdi. Bölgemizdeki kurumsal ve yerel kapasiteyi geliştirme odaklı faaliyetlere destek sağlamak amacıyla yürüttüğümüz Teknik Destek programımız kapsamında yapılan çalışmalar da Ajansımızın devam ettirdiği çalışmalardandır” dedi.

Vali Çiçek konuşmasının sonunda bölgenin lokomotif sektörlerin tanıtılması ve geliştirilmesi amacıyla ajansın katılım sağlayacağı yurt içi ve yurt dışı fuar planını yönetim kurulu olarak değerlendireceklerini belirtti.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.