GEKA Yönetimi Muğla’da toplandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı 43. olağan Yönetim Kurulu toplantısı Muğla Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.Toplantıya Muğla Valisi Fatih Şahin, Aydın Valisi  Kerem Al, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Muğla...

GEKA Yönetimi Muğla’da toplandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı 43. olağan Yönetim Kurulu toplantısı Muğla Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Muğla Valisi Fatih Şahin, Aydın Valisi  Kerem Al, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Muğla Belediye Osman Gürün, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç, Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş katıldı.

Toplantı, GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Denizli Valisi  Abdülkadir Demir’in açılış konuşması ile başlarken, Ajansın açıkladığı 2012 Mali Destek Programı kapsamında yapılan çalışmalar ve sonuçlar hakkında Yönetim Kurulu üyelerine bilgi verilmesi ile devam etti.

Toplantıda, Ajansın açıkladığı programlar ile bölgede önemli sorunların çözümü için fırsatlar sunduğuna değinilirken programlar kapsamında paydaşlardan gelen geri bildirimler ve sözleşme imzalama sürecine ilişkin bilgiler yönetim kurulu üyelerine sunuldu.

Ajansın 2013 yılında açıklayacağı Doğrudan Faaliyet Desteği bütçesi ve rehberlerinin görüşüldüğü toplantıda personel durumu ile yeni istihdam edilmesi planlanan personel için de görüşmeler yapıldı.

GEKA’nın, kurucularından birisi olduğu Güney Doğu Avrupa Kalkınma Ajansları Ağı (SEENORDA) hakkında Yönetim Kurulu üyelerine detaylı bilgi sunulurken bu oluşuma üye olunması da kararlar arasında yer aldı. Ajansın uluslararası ilişkiler faaliyetleri kapsamında yakın işbirliği içerisinde bulunduğu Kosova’daki kalkınma ajanslarının Güney Ege bölgesini ziyaret edeceği belirtilen toplantıda bu ziyarete ilişkin gerekli planlamanın yapılması ve uluslararası işbirliği ağlarının oluşturulması görüşüldü.

Güney Ege bölgesindeki kentlerin markalaşmasının önemine vurgu yapılan toplantıda Ajansın bu noktada aktif rol alması gerektiği vurgulanırken Güney Ege illerine ilişkin markalaşma stratejilerinin oluşturulması kararına varıldı.

Değerlendirilmesi tamamlanan ve sözleşme imzalama aşamasına gelinen Tarıma Dayalı Sanayide Katma Değerin Artırılması ve Mirasımız Dericilik Mali Destek Programı’nın sonuçlarının açıklandığı toplantıda Yönetim Kurulu üyeleri kazanan projelere yürütme süreçlerinde başarılar dilediler.

Toplantı Yönetim Kurulu üyelerinin Ajans hakkında dilek ve temennilerini belirtmesinin ardından son buldu.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.