GAZİ KIZI'NDAN ANLAMLI DAVRANIŞ

Gazi Kızı Fatime Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için Muğlalı 40 şehidin Havya Yakma Resimlerini yaparak Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne bağışlayacak.Aydın'ın Bozdoğan...

GAZİ KIZI'NDAN ANLAMLI DAVRANIŞ

Gazi Kızı Fatime Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için Muğlalı 40 şehidin Havya Yakma Resimlerini yaparak Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne bağışlayacak.

Aydın'ın Bozdoğan İlçesi Örtülü Köyünde dünyaya gelen ve Gazi Yaşar Çelik’in resim öğretmeni kızı Fatime Çelik, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti. Kavak ağacı üzerine havya yakma tekniği kullanarak yaptığı portreyi Vali Güvençer’e hediye eden Fatime Çelik’in ziyaretinde İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Hüseyin Erkek, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Akkuş, yönetim kurulu üyeleri Gazi Sezai Kanlıyar, Gazi Veysel Öner, Dernek Sekreteri Nihal Şara hazır bulundu.

Ziyarette konuşan Vali Güvençer, “Ellerinize, yüreğinize sağlık. Bu sadece el emeği değil. Bu genç yaşta bu kadar güzel çalışmalar yapmanız mutluluk verici. Çalışmanızı çok beğendim. Başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.

Vali Güvençer’le bir süre sohbet eden Çelik, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümünden mezun olduğunu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İşletme Bölümünde yüksek lisans yaptığını açıkladı. Vali Güvençer’e portreyi hediye etmek için bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirten genç ressam, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde dernek yönetimin desteği ile açmak istediği ilk etapta Muğla Merkez ve yakın ilçelerinden 40 şehidin resimlerinin yer alacağı ‘Tarihin Ahşapla Buluşması Resim Sergisi Projesi’ hakkında Vali Güvençer’e bilgi verdi.

Gazi olan babasının yaşamından etkilendiğini söyleyen Çelik, Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde 2010 yılında karma bir sergi açtığını ve gelirini Mehmetçik Vakfına bağışladığını belirtti. Daha sonra ise, Denizli Çal ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde yağlı boya ve ahşap yakma tekniği kullanarak yaptığı 100 eserin yer aldığı bir sergi açtığını, şehit resimlerini şehit ailelerine hediye ettiğini söyleyen Çelik, diğer eserlerinin satıldığını ve gelirinin şehit aileleri ile Mehmetçik Vakfına bağışlandığını ifade etti.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.