FTSO’DAN GÜVENÇER’E ZİYARET

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret ederek bölgede yürütülen proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) yönetim kurulu başkanı Akif...

FTSO’DAN GÜVENÇER’E ZİYARET

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret ederek bölgede yürütülen proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) yönetim kurulu başkanı Akif Arıcan ve yönetim kurulu üyeleri Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i, makamında ziyaret etti. Ziyarete FTSO Meclis Başkanı Osman Çıralı, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Özütok, yönetim kurulu üyelerinden Deniz Somyürek ve Selamettin Yılmaz, hazır bulundu.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan "Yönetim kalitesi alanında Türkiye'nin en büyük ve itibarlı kalite etkinliği olan Kalite Kongresi'ne katılan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası "EFQM Mükemmellikte Kararlılık Belgesi" alarak "Mükemmellik Yolculuğu"na ilk adımı atmıştır. Bu belgeye sahip Türkiye'de ilk Sanayi ve Ticaret Odası olma özelliğini taşıyoruz." dedi.

Arıcan Fethiye'deki körfez kirliliği, kruvaziyer turizmi ve Babadağ Teleferik Projeleri hakkında bilgi verdi. Bu projelerin hayata geçmesiyle Fethiye Turizminin marka olma yolunda ilerleyeceğinden bahsetti. Oda yayınlarının (sosyo-ekonomik rapor, oda faaliyet raporu, sorun ve çözüm önerileri kitapçığı) tanıtımı yaparak bilgi alışverişinde bulundu.

Vali Güvençer, "Bu konularda oda ile hem fikiriz, bu projelerin hayata geçmesi ile diğer konular da çözülecektir, FTSO'nun yapmış olduğu çalışmaları yakından takip ediyorum. Almış olduğunuz mükemmellik yolundaki " EFQM Mükemmellikte Kararlılık Belgesi" den dolayı sizleri tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum." dedi.

FTSO temsilcileri Dalaman Havaalanına gelen yerli ve yabancı turist sayılarının tam olarak alınamadığı, bölge hakkında yapılacak çalışmalarda sağlıklı sonuca varmada bu rakamlara ulaşmanın öneminden bahsederek valilikten yardım istendi. Ayrıca Muğla ilinde en çok sigortalı çalışanın Fethiye'de olmasından dolayı ilçede İş-Kur Temsilciliğinin bulunmasının büyük fayda sağlayacağı dile getirildi.

Fuarların turizm için öneminden bahsedilerek valiliğin fuarlar konusunda Muğla İlindeki katılımcı kurum ve kuruluşlara önderlik etmesi istendi. Çevre temizliği ve hanutçuluk konusunda kamu otoritesinin küçük dokunuşlar ile sorunlara etkili biçimde müdahil olabileceği, bölgenin tanıtımında bu tür müdahalelerin ufak ama etkili olabileceği bahsine karşılık, Vali Güvençer, Marmaris ve Bodrum'da bu konuda başarılı çalışmalar olduğunu ve konular hakkında gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.