Fransız turist aşkı için Müslüman oldu

Fethiye İlçesine tatil için gelen 29 yaşındaki Fransız Oliver Nicolas, iki yıl önce tanıştığı ve birlikte aynı okulda öğretmenlik yaptığı Türk kızına aşık olunca, ülkesine dönmedi. Fransız Oliver Nicolas, İslamiyeti...

Fransız turist aşkı için Müslüman oldu

Fethiye İlçesine tatil için gelen 29 yaşındaki Fransız Oliver Nicolas, iki yıl önce tanıştığı ve birlikte aynı okulda öğretmenlik yaptığı Türk kızına aşık olunca, ülkesine dönmedi. Fransız Oliver Nicolas, İslamiyeti araştırıp Kur'an-ı kerimi okuyunca Müslüman olmaya karar verdi. Fethiye Müftülüğüne başvuran Oliver Nicolas, Müftü Oğuzhan Kadıoğlu’nun yönetiminde Kelimei şahadet getirip hak din İslamiyeti seçti. Fransız Oliver Nicolas “Emre” ismini aldı.

Fransa'dan bir yıl önce İstanbul'a bir Fransız okuluna öğretmen olarak gelen Oliver Nicolas aynı okulda öğretmenlik yapan Türk Kızı Eda Topçu (29) ile tanıştı. İkilinin arkadaşlıkları kısa sürede aşka dönüştü. Eda Topçu, zaman zaman İslamiyeti anlatınca Fransız arkadaşının ilgisini çekti. Kur'an-ı kerimi okuyan Oliver Nicolas, Kuran’daki ayetlerin gerçekten günümüzde yaşandığını kıyaslayınca hak dini İslamiyet’e geçmeyi kararlaştırdı. Çift 17 Ağustos’ta İstanbul’da evlenmeye karar verirken tatile geldikleri Fethiye’de müftülüğe başvurarak İslamiyet’e geçmeyi kararlaştırdı. Müftü Oğuzhan Kadıoğlu’nun yönetiminde yapılan törende imam hatip Recep Kırcı Kuran-ı Kerim okurken, Oliver Nicolas da Müftü Oğuzhan Kadıoğlu ile birlikte Kelime-i Şahadet getirip Müslüman oldu.

Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, Fransız Oliver Nicolas'ın Emre ismini aldığını belirterek şöyle konuştu: "Böylesine güzel bir Ramazan ayında, mübarek bir günde İslam dinini seçmesi bizleri mutlu etti. İnşallah ömrünün sonuna kadar Müslüman olarak yaşamayı sürdürür.”

Emre ismini alan Oliver Nicolas da “Kendim İslamiyeti araştırdım. Arkadaşım Eda ile de bu konularda çok konuşup tartıştık. Türk dostlarımla da Fransa’da konuşup tartışıyordum. İslamiyeti seçmeye karar verdim. Mutluyum" dedi.

Eda Topçu ise “İkimizde İstanbul’da bir Fransız okulunda öğretmenlik yapıyoruz. Bu dünyanın bir yaratıcısı olduğu üstüne sık sık konuşup tartışıyorduk. Kendisi bir Fransızca Kur'an-ı Kerim alıp okudu. Kur'an ayetlerinin gerçekten bu gün günümüzde yaşandığını tespit etti. Kendi isteği ile Müslüman oldu” diye konuştu.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.