FETSO’dan kampanyaya destek

Açık Öğretim Fakültesi Sınavlarının Muğla il merkezi dışında Fethiye’de de yapılması için Fethiye Çınar Akademi tarafından başlatılan imza kampanyasına Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'dan destek geldi.Konuyla ilgili olarak...

FETSO’dan kampanyaya destek

Açık Öğretim Fakültesi Sınavlarının Muğla il merkezi dışında Fethiye’de de yapılması için Fethiye Çınar Akademi tarafından başlatılan imza kampanyasına Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'dan destek geldi.

Konuyla ilgili olarak Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda bir basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan ve Çınar Akademi Genel Koordinatörü Uğur Demirci’nin yanı sıra Ticaret Odası Meclis Üyeleri de katıldılar. Konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulunan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan “Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerinin yazılı sınavlarının Fethiye'de de yapılabilmesi amacıyla bir süre önce ilçemizde başlatılan imza kampanyası devam etmektedir. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak başlatılan imza kampanyasına destek vermeyi üzerimize düşen bir görev olarak kabul etmekteyiz” dedi.

“Fethiye ve çevresinde yaklaşık 3 bin Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi öğrencisi yaşamaktadır” diyen Arıcan, “Bu öğrencilerimiz girecekleri her Açık öğretim Fakültesi Sınavı için Muğla'ya gitmek üzere yıl içerisinde defalarca yollara düşmektedir. Sistemin değişmesiyle birlikte AÖF sınav sayısı yılda 2’den 4’e çıkmıştır. Fethiye ve Muğla arası mesafe otobüslerle 4 saatte aşılmaktadır. Bu ciddi bir zaman demektir. Bunun karşılığında öğrencilerimiz hem zamanını, hem de parasını harcamaktadır. Söz konusu öğrencilerimiz sınava bir gün kala Muğla'ya gitse ilimizde parasıyla konaklayacak yer bulamamaktadır. Öğrenciler sınav sabahı Muğla'ya hareket etse otobüste yer bulamamak, zamanında sınava yetişememek, sınavda yorgunluktan kaynaklı verimsizlik yaşamakta. Sınav başarısı direkt olarak etkilenmektedir. Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi öğrencilerimiz için büyük bir külfet olan Muğla'da sınavlara girme zorunluluğunu ortadan kaldıracak düzenlemeye ihtiyaç bulunmaktadır. AÖF öğrencileri genelde orta düzey ve daha alt gelir seviyesi olan ailelerin mensupları olduğu için bu sınavların Fethiye’de yapılmasıyla aile bütçelerine de büyük katkı sağlanacaktır. Bir süre önce ilçemizde duyarlı vatandaşlarımız Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerinin yazılı sınavlarının Fethiye merkezde de yapılması amacıyla imza kampanyası başlatmıştır. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak başlatılan imza kampanyasına destek verdiğimizi ifade ediyorum. ÖSYM ve Anadolu Üniversite Rektörlüğü nezdinde bu konuda yapılacak her türlü girişime katılacağımızın, bu konuda bir heyet hazırlanacaksa heyet içerisinde temsilci bulunduracağımızın sözünü buradan veriyorum.” diye konuştu.

Çınar Akademi Genel Koordinatörü Uğur Demirci ise “Yaklaşık bir ay önce başlatmış olduğumuz bu imza kampanyasında ilk olarak Fethiye içerisindeki Siyasi partilerimizin temsilcileri bu sürece ön ayak oldular. Fakat benim gördüğüm Türkiye’deki en önemli iki sorunlardan birisi örgütlülük, ikincisi ise süreklilik sorunu. Fethiye’de maalesef bu bir aylık süreç içerisinde biz bu işteki sürekliliğin yavaş, yavaş trent kaybetmeye başladığını gördük. Ticaret Odasının ve Siyasi partilerin dışında Başka sivil toplum kuruluşlarından çok fazla destek gördüğümüz söylenemez. Biz tekrar bu anlamda bir hareketlilik yaratmak adına Fethiye’deki en büyük sivil toplum kuruluşu olan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasına bu konuda önderlik yapması için bir başvuruda bulunduk. Onlarda bu başvurumuza olumlu yaklaşarak imza kampanyamıza destek verdiler. Çünkü Büyük otobüsler Muğla’ya yolcu alamıyorlar. Umarım Mayıs-Haziran dönemindeki yapılacak olan sınavlara bu imza kampanyasından gereken sonucu alırız ve sınavlar Muğla yerine Fethiye ilçesinde yapılır” dedi.

Bu haber toplam 144 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.