Fethiye’ye 3 Bin 200 m. içme suyu hattı döşendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından Fethiye İlçesi Yanıklar ve Karaköy Mahallerine toplam 3 bin 200 metre uzunluğunda içme suyu hattı yapılıyor.Tüm ilde su sıkıntılarını...

Fethiye’ye 3 Bin 200 m. içme suyu hattı döşendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından Fethiye İlçesi Yanıklar ve Karaköy Mahallerine toplam 3 bin 200 metre uzunluğunda içme suyu hattı yapılıyor.

Tüm ilde su sıkıntılarını çözmeye devam eden Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi(MUSKİ) Genel Müdürlüğüne bağlı 6. Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri, su sıkıntısı yaşanan Yanıklar ve Karaköy Mahallerinde başlattıkları çalışmalarında sona geldi.

Yanıklar Mahallesi’nde bulunan içme suyu hattında sürekli meydana gelen su kaçakları ve boruların eskimesi üzerine MUSKİ ekipleri yenileme çalışması başlattı. 6. Bölge Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma ile mahallenin 2 bin metrelik içme suyu hattı yenileme çalışmasının 800 metrelik kısmı tamamlandı. Üç gün içerisinde tamamlanan çalışmanın kalan bin 200 metresi ise su borularının gerekli testlerden geçtikten sonra monte edilmesiyle bitirilmesi amaçlanıyor.

Karaköy’de susuz hane kalmadı

Fethiye’nin birçok bölgesinde çalışmalarını sürdüren MUSKİ ekipleri Yanıklar dışında Karaköy Mahallesi’nde ki çalışmalarında da sona geldi. Karaköy Mahallesinde bulunan ve yıllardır su ihtiyacını sondaj kuyularından sağlayan 20 haneye toplam bin 200 metre uzunluğunda içme suyu hattı çeken ekipler bölge halkının içme suyu sıkıntısını giderdi. Vatandaşlar, MUSKİ ekiplerinin yaptığı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirirken ekipler Fethiye’nin farklı bölgelerindeki içme suyu hat çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar devam edecek

Fethiye’de ki çalışmalar hakkında konuşan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, yaz sezonunda vatandaşların içme suyu konusunda sıkıntı çekmemeleri adına özverili şekilde çalıştıklarını belirtti. Ülgen “Fethiye gibi turizmin gözde kentlerinden birinin yaklaşan turizm sezonunda içme suyu sıkıntısı olmamalı” derken ilçedeki çalışmaların sürdüğünü farklı bölgelerde yeni projelerin hayata geçirileceğini belirtti.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.