Fethiye’de susuzluk eylemi

Fethiye’nin Esenköy Mahallesi Bademli mevkisi susuzluk sorunuyla mücadele ediyor. Yaklaşık 50 haneli alanda çeşmelerden su akmazken vatandaşlar pislik içerisinde bulunan kanal suyunu hortumlar döşeyip evlerine kullanma ve içme suyu...

Fethiye’de susuzluk eylemi

Fethiye’nin Esenköy Mahallesi Bademli mevkisi susuzluk sorunuyla mücadele ediyor. Yaklaşık 50 haneli alanda çeşmelerden su akmazken vatandaşlar pislik içerisinde bulunan kanal suyunu hortumlar döşeyip evlerine kullanma ve içme suyu sağlıyor.

Hemen her yıl aynı dönemde çeşmelerinden su akmayınca kanal suyu ile ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan vatandaşlar bağırsak enfeksiyonlarının yanı sıra çocuklarda yaralar oluşmaya başladı. Defalarca MUSKİ ve diğer yetkililere sorunlarını iletmelerine rağmen çözüm bulamayan Esenköy Mahallesi bademli mevkii sakinleri kanal başında ellerinde kova ve bidonlarla toplanıp “İşte bizim kullandığımız, kaynatıp içtiğimiz su bu. 21 yüzyılda Türkiye ve insanlığa yakışıyor mu? Turizm kenti Fethiye’ye bu görüntüler layık mı? Günlerdir banyo yapmıyoruz. Bu sıcak havalarda iyice koktuk eşlerimizin yanına yaklaşamıyoruz. MUSKİ duy sesimizi. Belediye ses ver susuzluk çıldırtıyor" diye konuştular.

Bademli sakinlerinden Adem Ertuğrul, “Sorunumuzu iletmediğimiz makam kalmadı. Sağlık yetkililerini göreve davet ediyoruz. Biz bu kanal suyu ile banyo yapıp kaynatıp içiyoruz. Eşlerimizle yan yana yatamıyoruz. Sayın yetkililer 10 gün boyunca hanımlarıyla yatmasınlar görelim derken Erol Karataş ise “İçme suyu ve yol problemi bizi canımızdan bezdirdi. Çok mağduruz diye konuştu. Mahalle sakinlerinden Zekeriya Kökçüoğlu, Bayram Karcı, Nezahat Kurt ve Recep Türkmen de MUSKİ ‘yi aradıklarını ancak Antalya sınırından aydının sınırına kadar geniş bir alana hizmet yaptıkları mazeretini öne sürüp sorunumuzla ilgilenmediler çocuklarımızda kendimizde yaralar başladı. Sağlıkçıları göreve davet ediyoruz. Kanal içindeki su mikrop yuvası halinde bulunuyor mecburiyetten biz bu suyu taşıyıp bulaşık ve çamaşırlarımızı yıkıyoruz. Çocuklarımızı bu suyla banyo ettiriyoruz hatta kaynatıp içiyoruz. Artık kanalın bu halini görerek su ihtiyacımızı karşılayacak halimiz kalmadı, seçim dönemlerinde söz verenler şimdi ortada yok yetkilileri göreve davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.