Fethiye’de Kurtuluş canlandırıldı

Fethiye’de gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına vatandaşların büyük bir katılımı oldu. Kutlamalarda Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in kuruluşu canlandırılırken, Atatürk’e benzerliği ile tanınan Nejdet Bardak...

Fethiye’de Kurtuluş canlandırıldı

Fethiye’de gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına vatandaşların büyük bir katılımı oldu. Kutlamalarda Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in kuruluşu canlandırılırken, Atatürk’e benzerliği ile tanınan Nejdet Bardak ise en büyük ilgiyi ve alkışı Zeybek oynarken aldı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl dönümü nedeniyle Fethiye Şehir Stadında düzenlenen törende kurtuluş savaşı ve Cumhuriyetin ilanı konulu gösteri ayakta alkışlandı. Fethiye Belediyesinin dağıttığı yüzlerce Türk Bayrağı eşliğinde dev Türk Bayrağı ve Atatürk resminin açıldığı törende Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin ilanı canlandırılıp Belediye Kültür Merkezi tiyatro oyuncuları Elifin kağnısını taşıdılar. Atatürk’e benzerliği ile tanınan eğitimci Nejdet Bardak Atatürk’ün çok sevdiği zeybek oyunu oynayarak Cumhuriyet coşkusunu doruğa taşıdı.

Fethiye Şehir Stadındaki tören Kaymakam Ekrem Çalık, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı ve Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın öğrenciler, öğretmenler ve halkın bayramını kutlayarak başladı. Belediye bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız söylenirken İzci grubu da Şanlı bayrağımızı göndere çekti.

“Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır”

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Karaman, Ermenek'te meydana gelen maden kazası nedeniyle Fethiye’de yapılacak Cumhuriyet Bayramı konserinin iptal edildiğini belirtti. Kaymakam Ekrem Çalık, "Cumhuriyetin kuruluşunda bu topraklar nice şehitlerin kanıyla yoğrulmuş, nice gazilerin emeği olmuştur. Bir devlet kurmak, onu yaşatmak, korumak ve refahını yükseltmek kolay işler değildir" diyerek “Türkiye Cumhuriyeti kurulurken Türk Milleti 3 milyon insanını şehit vererek ağır bir bedel ödemiştir. Ödemeye de devam etmektedir. Ancak şu çok iyi bilinmelidir ki şehit kanıyla vatan yapılan bu coğrafyada Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” dedi.

Elif’in kağnısı canlandırıldı, Atatürk ‘Zeybek’ oynadı

Yaklaşık bin 500 öğrencinin görev aldığı törende kurtuluş savaşı ve Cumhuriyetin ilanı belediye Kültür Merkezi Müdürü Muammer Şahin’in sunumu eşliğinde canlandırıldı. Özellikle Kültür Merkezi Tiyatro ekibi Elifin Kağnısını canlandırırken dev Türk Bayrağı ve Atatürk resmi açıldı. Ayrıca gökyüzünde Atatürk fotoğrafı taşıyan yamaç paraşütü paramotor gösteri gerçekleştirildi. Atatürk’e benzerliği ile tanınan eğitimci Nejdet Bardak bu anda sahaya inip zeybek oyunu oynayınca tribünleri dolduran yüzlerce kişi ayakta alkış tuttu.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl dönümü nedeniyle Fethiye şehir stadında düzenlenen törende resmigeçit töreni de ilgiyle izlendi. Fethiye Belediye Bandosunun eşliğinde törene katılan okulların öğretmen ve öğrencileri resmigeçitte de büyük alkış aldılar. Ellerinde Cumhuriyeti anlatan sözlerin yanı sıra Atatürk’ün veciz sözlerinin bulunduğu afişler taşıyan öğrenciler sık sık alkışlandılar.

Bu haber toplam 52 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.