FETHİYE'DE GERGİNLİK SÜRÜYOR

Fethiye’de Pazar günü başlayan gerginlik sağduyu çağrılarına rağmen önceki gece de devam etti. İlçede geniş güvenlik önlemleri alındı.Fethiye'de dün Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe teşkilatının açılışına...

FETHİYE'DE GERGİNLİK SÜRÜYOR

Fethiye’de Pazar günü başlayan gerginlik sağduyu çağrılarına rağmen önceki gece de devam etti. İlçede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Fethiye'de dün Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe teşkilatının açılışına izin verilmemesi ve HDP tabelasının indirilmesiyle başlayan gerginlik, yapılan sağduyu çağrılarına rağmen önceki gün akşam saatlerinde yeniden alevlendi.

Taşyaka Mahallesi Baha Şıkman Caddesi'nde toplanan kalabalık, HDP'nin ilçe teşkilatı açılışına destek verdiği iddia edilen kişinin sahibi olduğu işyerine saldırmak istemişti. Gece geç saatlere kadar devam eden olayları yatıştırmak için Aydın, Antalya ve Muğla illerinden takviye TOMA, Denizli, Muğla, Isparta ve Marmaris'ten takviye çevik kuvvet çağrılmıştı.

Olayların önlenmesi için Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık başkanlığında kriz masası oluşturulmuş ve Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer de, ilçeye gelerek yetkililerden bilgi almıştı. Gerginliğin ardından siyasi partilerin yetkilileriyle bir araya gelen Kaymakam Çalık, sağduyu çağrısı yapmıştı. Çıkan olaylarla ilgili olarak 28 kişi gözaltına alınmıştı.

İşyeri taşlandı

Fethiye’de gün boyu devam eden sakinliğin ardından, önceki akşam saat 20.00 sıralarında HDP ilçe binası açışına destek verdiği iddia edilen kişinin sahibi olduğu iş yeri önünde yeniden toplanmalar başladı. Gün boyu iş merkezi çevresinde önlem alan çevik kuvvet ekipleri, gruba dağılmaları yönünde defalarca uyarı yaptı. Dağılmayan grup, kesip getirdikleri ağaç dalları, tahta parçaları, kalaslar ve çeşitli malzemeler ile parke taşlarını sökerek yola barikatlar kurdu. Akşam saatlerinden itibaren artmaya başlayan kalabalığa zaman zaman müdahale eden polis ekipleri, gözaltı işlemleri gerçekleştirdi. Farklı 2-3 noktada toplanarak yolda barikat kurmak isteyen gruplara, polis TOMA, panzer ve biber gazıyla yeniden müdahale etti. Göstericiler polisin müdahalesine taş ve maytaplarla cevap verdi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.