Fethiye'de ev alev alev yandı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde çıkan yangında bir ev ile eklentisinde bulunan samanlık alev alev yandı.Edindiği bilgiye göre, Muğla'nın Fethiye İlçesi Gökben Mahallesi Başkent sokaktaki yazın yaylalamak için gitti yayladan dönen...

Fethiye'de ev alev alev yandı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde çıkan yangında bir ev ile eklentisinde bulunan samanlık alev alev yandı.

Edindiği bilgiye göre, Muğla'nın Fethiye İlçesi Gökben Mahallesi Başkent sokaktaki yazın yaylalamak için gitti yayladan dönen Metin Akça ve ailesi, evin kapalı olan elektriğini açıp arabadaki eşyaları ev yerleştirmeye başladı. Evine getirdiği eşyaları yerleştirirken evin altında bulunan samanlıktan duman yükseldiğini fark eden ev sahibi Metin Akça, evin bahçedeki hortumla yangına müdahale etmek istedi.

Suların kesik olduğundan dolayı Metin Akça ve komşuları yanına müdahale edemediler. Muğla Büyük Şehir Fethiye ekiplerine haber verdi. Bu sırada samanlıktaki yangın eve sıçradı. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Fethiye ekipleri olay yerine gelerek yangına müdahale etti.

3 itfaiye ile Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü'na bağlı 1 arazözün müdahale ettiği yangında, ev ve samanlık kullanılamaz hale gelirken, vatandaşlar Mahallelerinde su olmadığı için mahalle halkı olarak yangına müdahale edilemediğini için evi ve samanlığı tamamen yandığını iddia etti.

Ev sahibi Metin Akça, "Evdeki elektrik şalterini açtıktan sonra başladığını söyleyerek Samanlıkta başlayan yangına bahçedeki hortumu ile müdahale etmek istedim ancak mahallemizde sık, sık yaşanan su kesintisinden dolayı müdahale edemediğini yangının büyüyerek itfaiye ekipleri gelene kadar evine sıçradı" dedi.

Gökben Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Güzel de, mahallerine suyun hidrofor ile ulaştırıldığını, büyükşehir yasası ile köylerinin mahalle statüsü kazanmasıyla bu yetkinin muhtarlıktan alınarak Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiğin söyledi. Belediyenin mahallerine belirli aralıklar su verildiğini belirten Güzel, "Suyun yetkisi muhtarlıkta iken sürekli suyumuz vardı. Ama belediye akşam hidroforu çalıştırıp bir süre sonra kapatıyor. Bu nedenle sabah erken saatlerden sonra mahallede su olmuyor. Yangın çıkan evin az ilerisinde yangın vanası var. Ama su olmadığı için müdahale edemedik. Eğer suyumuz olsaydı bu yangını söndürebilirdik" dedi.

Dumandan etkilenen ev sahibi Metin Akça'ya olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Soruşturma Fethiye İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından sürdürülüyor.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.