Fethiye’de 12.12.12 çılgınlığı

Yüzyılda bir gelen 12.12.2012 tarihi Fethiye’de de evlenme müracaatlarının sayısını arttırdı. Bu gün evlenmek için aylar öncesinden sıra alan 28 çift, dünya evine girdi.Fethiye Nüfus Müdürlüğü ve Fethiye Belediyesi evlendirme...

Fethiye’de 12.12.12 çılgınlığı

Yüzyılda bir gelen 12.12.2012 tarihi Fethiye’de de evlenme müracaatlarının sayısını arttırdı. Bu gün evlenmek için aylar öncesinden sıra alan 28 çift, dünya evine girdi.

Fethiye Nüfus Müdürlüğü ve Fethiye Belediyesi evlendirme salonu önünde gün boyu saatlerce heyecanla nikah için bekleyen çiftler ve yakınları duygusal anlar yaşadı. Bu özel günde evlenmek isteyen çiftlerin Nikah tarihlerini hatırlanır ve anlamlı kılmak için 12.12.2012’i ve saat 12.12’yi özellikle seçtikleri öğrenildi. Fethiye’de saat 12.12'de başlayan nikahların saat 23.00’e kadar devam ettiği öğrenildi.

Yakınları ile birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren Fethiye Belediye Meclis salonu ve Nüfus Müdürlüğü önünde nikah sırasını bekleyen çiftler, nikahın kıyılması ile birlikte adeta sevinçten havalara uçtular. Fethiye Nüfus Müdürü Yener Sargıncı’nın yanı sıra diğer görevlilerinde kıydığı nikah sırasında davetliler fotoğraf ve video çekmek için yarıştılar. Kimi elinde çiçekle, kimi nikah şekeri ve çikolata ile nikahının kıyılmasını beklerken, kimileride nikah salonu önünde hatıra fotoğrafları çektirdiler. Nikahın kıyıldığı salonların önü ana-baba gününe dönerken, salona çiftin biri girip diğeri çıktı. Çiftler nikahın ardından duygularını anlatırken Bu özel günü Nikah tarihini hatırlanır ve anlamlı kılmak ve uğur getirmesi için seçtiklerini söylediler. Çiftler evlilik cüzdanını Nikah Memurundan aldıktan sonra bir birlerine sarılarak Mutluluk ve sevinçten adeta havalara uçtular. Fethiye Belediyesi Evlendirme memurluğu aralarında yabancı uyruklu vatandaşlarında bulunduğu toplam 20 çiftin nikahını kıydı.

Fethiye’de 12.12.12 tarihinde evlenmek isteyen çiftlerden 28 yaşındaki Melih Beşer ile 27 yaşındaki Ayşe Demet Çolak saatler 12.12’yi gösterdiğinde nikah masasında birbirlerine ‘Evet’ dedi. Düğünlerini Haziran ayında yapacak olan çift Fethiye Belediyesi Meclis Salonu'nda evliliklerini resmileştirdi. Genç çift saatler 12.12'yi gösterdiğinde nikah masasında birbirlerine 'Evet' dedi. Nikah tarihi olarak 12.12.2012 tarihini seçmelerinin asıl sebebinin akılda kalıcı olması olduğunu söyleyen çift, bu günün özel bir uğurunun olduğunu sanmadıklarını ifade etti. Damat Melih Beşer hatırlaması daha kolay olduğu için 12.12.12 tarihini seçtiğini yinelerken nikah tarihini unutma riskinden de böylelikle kurtulduğunu söyledi. Fethiye Belediyesi Evlendirme Memuru Fatma Durgut’un 12.12.2012 tarih ve saat 12’yi 12 geçe kıydığı nikah sonrası genç çiftin mutlulukları gözlerinden okunurken, çiftlerin ‘evet’ demelerinin ardından davetliler uzun süre alkış tuttu.

Bu haber toplam 190 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.