Fethiye -Seydikemer Turizm Destinasyon Kurulu Toplandı

Sinem KarakayaMuğla Valisi Orhan Tavlı’nın talimatları ile Muğla’da kurulan 4 turizm destinasyonundan biri olan Fethiye -Seydikemer Turizm Destinasyon Kurulunun ilk toplantısı İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl organizasyonluğunda...

Fethiye -Seydikemer Turizm Destinasyon Kurulu Toplandı

Sinem Karakaya

Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın talimatları ile Muğla’da kurulan 4 turizm destinasyonundan biri olan Fethiye -Seydikemer Turizm Destinasyon Kurulunun ilk toplantısı İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl organizasyonluğunda yapıldı.

Toplantı Vali Yardımcısı Vekili Ayhan Yazgan başkanlığında; Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye Belediye Başkanı  Alim Karaca, Seydikemer Belediye Başkanı Osman Otgöz, İl Müdür Yardımcısı Filiz Karacaağaç ve Fethiye Belediyesi Mimarı Aylin Hepdizdar’ın katılımıyla yapılıdı.

Turizm destinasyon toplantısının amacı; turizm estinasyonlarının bütüncül olarak korunması  ve geliştirilmesi, İlçeler arası entegrasyonun  sağlanması,  Seydikemer- Fethiye Turizm Destinasyonu Yürütme Kurulu vasıtasıyla  sorunların tespitinin yapılması ve çözüme kavuşturulması olarak belirlendi.

Fethiye Kaymakamlığında gerçekleşen toplantıda, birçok konu üzerinde görüşülerek mütalaya varıldı. Bunların başlıcaları, alternatif gezi rotolarının belirlenerek, bunları kültür turizmi rotası destinasyonu içinde turizmin daha uzun aylara yayılması için tanıtım çalışmalarının yapılması, Saklıkente cam teras yapımı, Seki Eren Dağında turizmin daha uzun aylara yaylıması için çalışmalar yapılması ve çevrenin ve yer altı sularının kirlenmememesi için çalışma yapılması  görüşüldü.

Söz konusu toplantıda; ortak görüşle Fethiye- Seydikemer Turizm Destinasyon Yürütme Kurulu üyesi olarak bazı STKların alınması kararlaştırıldı.

Toplantıda görüşülen konuların ilgili kurumlar ve STKlar tarafından titizlikle takibinin yapılıp sonuçlandırılması kararlaştırıldı.

Bu haber toplam 109 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.