Fethiye için imza 60 bine ulaştı

Fethiye Belediyesi’nin önderliğinde, Fethiye’deki tüm STK’ların destekleriyle başlatılan Fethiye il olsun kampanyasına destek çığ gibi büyüyor. Fethiyenin yanı sıra Ortaca, Dalaman, Çavdır, Seydikemer, Kaş, Kalkan halkının...

Fethiye için imza 60 bine ulaştı

Fethiye Belediyesi’nin önderliğinde, Fethiye’deki tüm STK’ların destekleriyle başlatılan Fethiye il olsun kampanyasına destek çığ gibi büyüyor. Fethiyenin yanı sıra Ortaca, Dalaman, Çavdır, Seydikemer, Kaş, Kalkan halkının da büyük destek verdiği kampanya büyük talep görmesinden dolayı uzatıldı. Fethiye İl Olsun Hareketi, Fethiye’nin komşu ilçelerinde de, yoğun talepten dolayı stantlar açmaya karar verdi.

Fethiye Kent Konseyi Başkanı Mustafa Şıkman, “Sadece Fethiye’den değil, çevre ilçelerden ve köylerden umduğumuzun çok üstünde talepler alıyoruz. İmza kampanyası bugün son bulacaktı ancak özellikle Fethiye’nin il olmasını isteyen çevre ilçelerinden gelen taleplerden dolayı imza kampanyasını sürdürme kararı aldık. Kısa bir süre sonra Ortaca, Dalaman, Seydikemer, Çavdır, Kaş, Kalkan’da stantlar kuracağız. Çünkü bu bölgenin halkı Fethiye’nin il olmasına inanın çok daha fazla istiyor. Hatta Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Fethiye’ye çok uzak bir ilçe olmasına rağmen Fethiye’nin il olması için kampanyaya imza atarak destek verdi. Birçok ilçeden gelen bu büyük destekler bize gösteriyor ki, Fethiye’nin il olması artık çok yakın” dedi.

Fethiye’nin il olmasını istemeyenlerinde olabileceğini ifade eden Şıkman, “Fethiye il olduğu zaman, betonlaşacak anlamına gelmiyor. Bakın yıllardır Muğla, bir ilin merkezi ancak nüfusu halen Fethiye’den az. Fethiye il olmaya hazır bir ilçe. Fethiye il olduğunda Fethiye’ye gelecek yatırımlar artacak ve şuan giden özerkliği tekrar kazanılmış olacak. Bugün buradan toplanan belediye gelirlerinin hepsi Muğla’ya gidiyor. Muğla da bunu istediği gibi kullanıyor” şeklinde konuştu.

Fethiye İl Olsun Kampanyasına, Fethiye’de yaşamını sürdüren yabancılarda destek verdi. FETAV’daki olağan haftalık toplantılarında Fethiye’nin il olması için imza atan yabancılar, kampanyaya destek verdiklerini ifade ettiler. 1999 yılından bu yana Fethiye’de yaşadığını ifade eden George Rimmer, 16 yıldan bu yana Fethiye’nin büyük değişim ve gelişim gösterdiğini ifade etti. Fethiye’nin il olmasına büyük destek verdiğini söyleyen Rimmer, il olmasıyla birlikte Fethiye’ye çok büyük yatırımların gelebileceğini ifade etti. Fethiye’de yerleşik 7 bin 500 yabancı yaşıyor.

Plakaları bile hazırladılar

İmza kampanyası yanı sıra Fethiye'nin il olması için başlatılan kampanyaya vatandaşlarda kendi araçlarının arkasına 82 F 2015 yazılı etiketler yapıştırarak destek veriyor. Özellikle Fethiye’deki ticari araç şoförlerinin büyük destek verdiği kampanya her gün daha da büyümeye devam ediyor.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.