Fethiye, Hollanda’da tanıtıldı

Fethiye Otelciler Birliği (FETAP), yurt içi ve yurt dışında sürdürdüğü tanıtım çalışmalarına Hollanda Utrecth Turizm Fuarı'yla devam etti.14-19 Ocak tarihlerinde Hollanda’nın Utrecth kentinde gerçekleştirilen uluslararası...

Fethiye, Hollanda’da tanıtıldı

Fethiye Otelciler Birliği (FETAP), yurt içi ve yurt dışında sürdürdüğü tanıtım çalışmalarına Hollanda Utrecth Turizm Fuarı'yla devam etti.

14-19 Ocak tarihlerinde Hollanda’nın Utrecth kentinde gerçekleştirilen uluslararası turizm fuarında Fethiye’yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını belirten FETOB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Torunoğulları, “FETAP ve FETOB işbirliği sağlanarak fuar süresince standımızda hizmet veren Sayın Hilal Öztürk, Sayın Bağadur Mamedov, Sayın Hüseyin Kaya ve Sayın Süleyman Kaya’ya teşekkür ediyoruz. Fuarda gerek doğrudan tüketicilerle, gerekse tur operatörleriyle doğrudan görüşmeler yapılmıştır. Tur operatörlerinin genel beklentisinin 2013 rakamlarının sağlanacağı ve hatta yüzde 5-6 gibi Türkiye genelinde bir artış olacağı yönündedir. Oad Reisen isimli tur operatöründen doğan boşluğun diğer tur operatörlerine yansıdığı ve bu sebepten iş hacminde artış olduğu görülmektedir. Fakat bu durum Türkiye’ye gelen toplam yolcu sayısına etki etmemektedir” dedi.

Fuar süresince tur operatörlerinin, sektör temsilcilerinin ve Bakanlık yetkililerinin yapmış olduğu açıklamalardaki rakamların örtüşmediğini net olarak gördüklerini kaydeden Torunoğulları, “Kesin ve net verilerin tekelden ve doğru yönetilmesi ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Fuar süresince en çok dikkat çeken ve konuşulan konu ise uygulamaya geçecek olan ‘e-vize’ uygulamasının getireceği sorunlar ve yansımaları oldu. Özellikle Hollanda’da tüketicilerin kredi kartı kullanmamaları ve e-vizenin sadece kredi kartı ile satın alınabilecek olmasının bu piyasa için ciddi sorun olacağı görüldü.

Sayın Bakan Yardımcımız Abdurahman Arıcı Bey’e ve diğer yetkililere sorunun çözümü ve uygulanabilir olması için gayret gösterilmesi ricasında bulunuldu. Kendileri de gerekli çalışmaları başlattıklarını ifade ettiler. Türkiye turizminin ve bölgemiz turizminin tüm pazarlarda 2014 yılından bir önceki yıla göre yüzde 3-5 arasında bir büyüme sağlayacağı görülmektedir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.