Fethiye CHP’de kongre heyecanı

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanlığının olağan üstü kongresi 12 Temmuz Cumartesi günü yapılacak.Geçtiğimiz günlerde herhangi bir gerekçe gösterilmeden CHP ilçe başkanı Emrah Doğu’nun görevden alınması sonucu...

Fethiye CHP’de kongre heyecanı

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanlığının olağan üstü kongresi 12 Temmuz Cumartesi günü yapılacak.

Geçtiğimiz günlerde herhangi bir gerekçe gösterilmeden CHP ilçe başkanı Emrah Doğu’nun görevden alınması sonucu olağan üstü genel kurulu 12 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşecek. Doğu’nun görevden alınması sonucu geçici başkanlığa getirilen ve CHP Fethiye’nin genel merkez tarafından 30 gün içerisinde olağan genel kurula götürmesini istediği Av. Ali Özgür Kullukçu, basın açıklaması yaparak 12 Temmuzda Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde kongre yapacaklarını ve bu kongrede kendisisin de aday olduğunu açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Geçici İlçe Başkanı Av. Ali Özgür Kullukçu yaptığı açıklamada , “Bilindiği üzere 17 Haziran 2014 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanlığı tarafından bize geçici yönetim kurulu tebliğ edildi. Bu tarihten itibaren parti tüzüğümüzün ifade ettiği üzere 30 gün içerisinde kongre sürecini başlattık. 19 Haziran 2014 tarihi itibari ile geçici kurulumuz 12 Temmuz da olağan üstü kongre yapılma kararını aldı. İlçe Seçim Kurulumuza gerekli olan başvurumuzu yaptık. 12 Temmuz Cumartesi günü saat 10.00’da Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Salonunda Cumhuriyet Halk Partisi iki olağan üstü genel kurulu olacaktır. Kongrede toplam 258 delegemiz oy kullanacaktır. Bende partimin önde gelen kişileri ve çevrem ile görüşmelerimi gerçekleştirdim ve yapılacak olan kongrede adayım. Tüm partililerimizi ve halkımızı kongremize davet ediyorum diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde İlçe Başkanlığından Emrah Doğu’nun görevden alınma sebebini olağan kongrede açıklayacaklarını belirten Kullukçu, CHP Muğla İl Başkan Yardımcısı Hasan Balı’nın “Sayın Ali Özgür Kullukçu’nun söylemiş olduğu Emrah Doğu’nun görevden alınma sebebi kongrede açıklanacaktır sözü tamamen asılsızdır. Bu patimizin tüzüğünde yoktur” sözlerine istinaden, “Ben o gün yapmış olduğum konuşmayı sehven yapmadım. Yapmış olduğum açıklama ile ilgili hem il başkanlığımıza hem de genel merkezimize gerekli açıklamayı yaptım. Parti tüzüğümüzün 44 d maddesinde açıkça anlaşıldığı gibi daha önce görevden alınan ilçe başkanı veya her hangi bir yönetici hakkında eğer bir görevden alınma gerekçesi var ise, bu gerekçe olağan üstü kongrede okunur” diye konuştu.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.