Fethiye Belediyesi’nden örnek çalışma

Ambalaj, pil, bitkisel yağ ve lastik atıklarını toplama gibi çalışmalarla birçok ödül kazanan Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, şimdi de kolları madeni atık yağları toplamak için sıvadı.Fethiye Belediyesi’nin...

Fethiye Belediyesi’nden örnek çalışma

Ambalaj, pil, bitkisel yağ ve lastik atıklarını toplama gibi çalışmalarla birçok ödül kazanan Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, şimdi de kolları madeni atık yağları toplamak için sıvadı.

Fethiye Belediyesi’nin doğayı korumak ve yaşanabilir bir Fethiye için başlattığı, ıslak çöp dahil hiçbir geri kazanılabilir atığı çöpe gömmemeyi kapsayan “Geri Dönsün, Yaşam Sürsün” projesi kapsamındaki çalışmalara bir yenisi daha eklendi.

Fethiye Belediyesi’nin üzerinde titizlikle durduğu proje, Fethiye’ye birçok ödül kazandırmanın yanı sıra çevredeki gözle görülür değişikliklerle de işleyişini sürdürüyor. Atık motor yağlarının belediye sınırlarından toplanabilmesi ve verimli bir toplama sistemini oluşturabilmek için yaptığı çalışmalar çerçevesinde Çevre Bakanlığı'nca yetkili Petrol Sanayi Derneği İktisadi İşletmesi ile protokol imzalayarak çevrenin korunması için bir çalışmaya daha imza attı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Belediye Çevre Koruma Müdürü Selver Hatice Kabak, "Mevzuat gereği motor yağlarının kullanım ömürlerinin dolmasıyla birlikte lisanslı tesislere teslim edilmesi gerekmektedir. Araç servisleri, akaryakıt istasyonları ve kamu kuruluşlarında oluşan atık motor yağları özel araçlar ile toplanmakta ve yasal belgeleme işlemleri eksiksiz yerine getirilmekte, bu işlemler için atık üreticilerinden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Atık madeni yağların diğer geri kazanılabilir atıklar gibi doğaya gelişigüzel atılmaması ya da yakılmaması gerekmektedir. Ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak ve kalıcı ekolojik zararlara neden olmamak için motor yağlarının ayrı bir yerde biriktirilmesi ve belediyemiz toplama sistemine dahil edilmesi için belediyemize tek bir telefon açılması yeterli olacaktır. 1 litre motor yağı 800 bin litre içme suyunu kirletmekte ayrıca toprak ve hava kirliliğine neden olmaktadır. Bu atık yağ türünü de Fethiye esnafının bilinçli tutumu ile toplayabileceğimiz inancındayız" dedi.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.