Fethiye Belediyesi Fen Lisesi açıldı

Protokolü 24 Kasım 2010 yılında, temeli 24 Kasım 2011 yılında atılan Fethiye Belediyesi Fen Lisesi açılışına yoğun ilgi oldu. Değirmenbaşında kurulan eğitim kampusünde Fethiye Belediyesi tarafından yaptırılan Fen Lisesinin...

Fethiye Belediyesi Fen Lisesi açıldı

Protokolü 24 Kasım 2010 yılında, temeli 24 Kasım 2011 yılında atılan Fethiye Belediyesi Fen Lisesi açılışına yoğun ilgi oldu. Değirmenbaşında kurulan eğitim kampusünde Fethiye Belediyesi tarafından yaptırılan Fen Lisesinin açılış törenine Muğla Valisi Fatih Şahin, Kaymakam Ekrem Çalık, AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Fethiye Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Cem Öztürk, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, belde belediye başkanları, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Halk oyunları gösterisinin de sergilendiği açılışta katılımcılara karanfiller dağıtılırken, aşure ikramında bulunuldu. Saygı Duruşu ve  İstiklal Marşının söylenmesinin ardından Pınar Talaş isimli öğrenci kısa bir konuşma yaparak “Çok çalışacağız, Atatürk’ün izinden hiç ayrılmayacağız. Bu okulu kazandıran Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

“Kendi imkanlarımla okul yaptırmak istiyorum”

Fethiye Belediye fen Lisesinin açılış töreninde konuşan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Kurtuluş Savaşından sonra halk bu milletin, bu devletin eksiklerini büyük bir özveri ile yerine getirdi. Günümüzde de aynı şekilde eksikleri yerine getirmeyi sürdürüyor. Öğrencilerimiz özel bir okulda okuyacaklar. Bu okul Türkiye’deki önemli okullardan biri olacaktır. Benim öğrencilerimizden isteğim İleride ağızlarından hiç yalan çıkmamasıdır” dedi.

Bu okuldan mezun olanlar Ülkemizin birer köşe taşı olacaktır diyen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı “Okulun yapılması öncesi Belediye meclisine getirdiğimizde bazı arkadaşlar çekimser kaldı. Hüseyin Güzel dışında AKP Grubu yetki vermedi. Kruvazör’e, Sahil bandına, AVM’ye karşı çıkılabilir, yetki verilmeyebilir, ama bir Fen Lisesi yaptırılırken yetki verilmez mi?” dedi. Saatcı Konuşmasının son bölümünde de “Allah bana ailemin imkanları ile bir okul yaptırmayı nasip etsin” dedi.

Fethiye Belediye fen Lisesinin açılış töreninde konuşlan MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan “Bilim ve Sanat adına bu okulun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu okuldan yetişecek öğrencilerimizin hedefleri büyük olmalıdır. Hedef büyük olursa ileride büyük görevlerde olursunuz” diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir ise Fethiye’nin İl olmayı hak ettiğini ama bunu bir türlü iktidar partisine anlatamadıklarını söyledi. Demir Okulun açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek “Anadolu’da, Doğu’da pek çok okul kapalı bulunmaktadır. Urfa’da 6 Bin 100 Öğretmen açığı var ve 350 okul kapalıdır. Atanamayan 120 Bin öğretmen atama beklemektedir” dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ise “Okulun temel atılışından bugün açılışına kadar emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra, Bu okul Fethiye’nin çıtasını yükseltecek bir eğitim yuvamızdır. Ortak tadımızı kaçırmaya çalışanlara devletimiz fırsat tanımayacaktır” diye konuştu.

“Bu okul örnektir”

Muğla Valisi fatih Şahin Fethiye Belediyesi Fen Lisesi açılışında yaptığı konuşmada, yapılan okulun örnek bir okul olduğunu belirterek, “Muğla ve Fethiye’de binlerce dersliği devletimiz ve hayırseverlerimizin desteği ile yaptırdık. Devlet millet işbirliği ile çok sayıda dersliğin yapımı devam etmektedir. Bu yapılan okullara ruh verecek olan öğrenci, öğretmen ve velilerimizdir. Öğrencilerimiz sıradan değil aranan öğrenciler olmalıdırlar. Çok çalışarak Atatürk’ün izinde Ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesini aşmada imzaları olacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Fethiye Belediye başkanı Behçet Saatcı’ya Muğla Valisi Fatih Şahin tarafından teşekkür plaketi sunulurken, Okul Aile Birliği tarafından da Fethiye Belediye başkanı Behçet Saatcı’ya günün anısına bir teşekkür plaketi sunuldu. Fethiye Kaymakam’ı Ekrem Çalık’ta Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin’in özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi sundu. Okul Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Muğla valisi Fatih Şahin, Kaymakam Ekrem Çalık, Milletvekilleri, Ali Boğa, Nurettin Demir ve Mehmet Erdoğan ile diğer ilgililer kurdeleyi keserek Fethiye Belediye fen Lisesinin açılışını gerçekleştirdiler. Ayrıca; okul bahçesine Muğla Valisi Fatih Şahin, Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve Milletvekilleri tarafından günün anısına fidan dikimi yapılırken, sınıflar gezildi. Bir sınıfta sıralara oturan Vali Fatih Şahin ve Milletvekilleri 82 Yaşındaki Hayırsever İşadamı Yusuf İzzet Gökçe’nin yıllar önce ilkokul sıralarında okuduğu Çanakkale şiirini yıllar sonra bu sınıfta okudu. Bu sırada duygusal anlar yaşandı.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.